اقتصاد

تولید بدون تسهیلات بانکی امکان رونق ندارد

تولید بدون تسهیلات بانکی امکان رونق ندارد، لذا بانک‌ها به جای آنکه به دنبال تجارت یا کارهای ربوی باشند، بهتر است که با بخش تولید همراهی کنند، اگر غیر از این عمل شود، ما در تولید رونق نخواهیم دید
احمد کریمی اصفهانی عضو هیات موسس حزب موتلفه اسلامی درخصوص لزوم تعامل و همکاری مجلس و دولت در شرایط کنونی با توجه به مشکلات موجود و تحقق شعار سال که «جهش تولید» است، گفت: مساله این است که باید ببینیم در سالی که به نام «جهش تولید» نامیده شده است، چه کارها و اقداماتی باید انجام دهیم تا چرخ تولید به چرخش درآید و این اقدامات را پس از شناسایی و برنامه‌ریزی در فهرست اولویت‌های کاری کشور قرار دهیم.

وی ادامه داد: باید به این مساله توجه داشته باشیم که شناسایی و تصمیم‌سازی درست برای این اولویت‌ها، برنامه‌ریزی برای تحقق آن‌ها و همچنین انجام اقدامات متناسب و پیشرفت در این حوزه مستلزم هماهنگی و تعامل میان قوا به ویژه مجلس و دولت است. با توجه به این که دولت باید قوانین را اجرا کند، اگر مجلس بهترین قانون را تصویب کند اما تعامل مناسب میان مجلس و دولت ایجاد نشود، این قانون به نتیجه و ثمر نخواهد رسید، لذا شرط اولیه هر نوع تصمیم درست و نتیجه مثبت ایجاد تعامل است.

دبیرکل جامعه اسلامی اصناف و بازار، در ادامه اظهار داشت: اما در خصوص اینکه چرا ما هنوز موفق به برداشتن گام‌های مناسب در حوزه تولید نشده‌ایم، باید گفت که در کشور ما در خصوص رفع موانع تولید بحث‌های زیادی صورت می‌گیرد اما در عمل اتفاق چندانی رخ نمی‌دهد، امروز ما مساله کرونا را داریم که در کنار سایر عوامل مزید بر علت شده است اما تنها کرونا عامل عدم پیشرفت ما نبوده است، حتی تحریم‌ها هم تنها عامل نبوده از روز اول بحث ما این بود که چه اندازه تحریم‌ها می‌تواند اثرگذار باشد؟ خب بررسی‌ها می‌گوید مقدار تاثیر تحریم بر اقتصاد ما ۲۰% است و این در حالی است که اگر آن ۸۰% دیگر به درستی فعال شود، قطعا بخشی که تحت تاثیر تحریم قرار گرفته است را پوشش می‌دهد.

وی در ادامه افزود: البته درخصوص همین مساله شیوع کرونا و آثار آن، دولت وعده‌هایی داد که به خوبی و کامل اجرایی نشدند و یا اکثر نهادهای مرتبط با این بخش به صورت جزیره‌ای عمل می‌کنند.

کریمی اصفهانی در تشریح اقدامات مورد نیاز در شرایط شیوع کرونا، بیان داشت: در همین ایام شیوع کرونا و باتوجه به اثراتی که بر اقتصاد داشت برای مثال لازم است در مساله مالیات مقداری تخفیف و تسهیل قائل شوند که نشدند، همچنین بانک‌ها تسهیلات را کامل پرداخت نکردند. همچنین بیمه‌ها هم که لازم بود برای کارگاه‌ها و کارخانجات ملاحظاتی را قائل شوند، نه‌تنها قائل نشدند بلکه اعلام کردند در صورت تاخیر در پرداخت، جریمه دریافت خواهند کرد. یعنی دولت مواردی را هم که گفته است در عمل انجام نمی‌شود.

وی با تاکید بر نقش مهم کیفیت تولیدات داخلی در صادرات، تصریح کرد: مساله دیگر در این شرایط که باید مورد توجه قرار گیرد، این است که در خصوص صادرات ما باید کیفیت تولیدات خود را ارتقاء دهیم. از این جهت که کیفیت باعث صادرات می‌شود و تولیدکنندگان باید به آن توجه خاصی داشته باشند، البته دولت هم باید به مساله کمک کند. برای مثال تولید بدون تسهیلات بانکی امکان رونق ندارد، لذا بانک‌ها به جای آنکه به دنبال تجارت یا کارهای ربوی باشند، بهتر است که با بخش تولید همراهی کنند، اگر غیر از این عمل شود، ما در تولید رونق نخواهیم دید. از سوی دیگر موانعی در مسیر صادرات ایجاد می‌شود که پیش‌بینی می‌شود در اثر آن صادرات ما کاهش پیدا کند.


https://shoma-weekly.ir/frcoVt