اقتصاد

ترکیه در حال جذب طراحان و بافندگان فرش ما است

رئیس اتحادیه تولید‌کنندگان و صادرکنندگان فرش دست‎بافت با اشاره به پرداخت تسهیلات ارزان‎قیمت به بافندگان و طراحان فرش دست‎بافت ایران از سوی ترکیه، گفت: این کشور برای اشتغال‌زایی با جذب تسهیلات ارزان‎قیمت بافندگان و طراحان ما را جذب کرده‎است.
رئیس اتحادیه تولید‌کنندگان و صادرکنندگان فرش دستبافت با اشاره به پرداخت تسهیلات ارزانقیمت به بافندگان و طراحان فرش دستبافت ایران از سوی ترکیه، گفت: این کشور برای اشتغال‌زایی با جذب تسهیلات ارزانقیمت بافندگان و طراحان ما را جذب کردهاست.

احمد کریمی اصفهانی با تأکید بر اینکه در راستای توسعه صادرات غیرنفتی و ایجاد اشتغال باید به صنعت فرش توجه شود، اظهار کرد: ارزشافزوده فرش 80 درصد است و تقریباً دو میلیون نفر در این صنعت مشغول به کار هستند.

رئیس اتحادیه تولید‌کنندگان و صادرکنندگان فرش دست‌بافت ادامه داد: در دهه 70 ارزش صادرات فرش یک میلیارد و 740 میلیون دلار بود اما اکنون میزان صادرات آن به 300 تا 400 میلیون دلار کاهش یافته که یکی از دلایل آن اهمیت ندادن به موضوع اشتغال‌زایی در این حوزه است.

وی با بیان اینکه به مسئله اشتغال‌زایی حوزه فرش، کشورهای دیگر ازجمله ترکیه به‏خوبی پی برده‌اند، عنوان کرد: به دلیل قابلیت اشتغالزایی بالا در این حوزه، کشور ترکیه سرمایه‌گذاری در این زمینه را آغاز کرده و با دادن تسهیلات بانکی ارزانقیمت و با نرخ‌های سه تا چهار درصد در حال جذب بافندگان و طراحان فرش از کشورهای دیگر است.

کریمیاصفهانی با بیان اینکه ترکیه به طراحان و بافندگان فرش دست‌بافت به هر مقدار که بخواهند تسهیلات پرداخت می‌کند، اذعان کرد: اکنون برخی طراحان و بافندگان ما به ترکیه مهاجرت کرده‌اند و با اخذ تسهیلات در این کشور مشغول به کار هستند.

وی افزود: این در حالی است که باوجود قابلیت اشتغال‌زایی در این صنعت، مسؤولان ما به آن توجهی نمی‌کنند.

رئیس اتحادیه تولید‌کنندگان و صادرکنندگان فرش دستبافت، اظهار کرد: نمی‌توان به بافندگان و طراحانی که برای اخذ تسهیلات و اشتغال به کشور ترکیه رفته‌اند ایراد گرفت، اما می‌توان با حمایت از این صنعت مانع این مسئله شد.

کریمیاصفهانی خاطرنشان کرد: یکی از آسان‌ترین روش‌ها در این راستا این است که حداقل‌های زندگی یک بافنده را تأمین کنند.

https://shoma-weekly.ir/BgSOak