شهرستانها

بومی نگری مانع ملت‌سازی نشود

یکی از اصیل‌ترین اقوام ایرانی که همواره وفاداری خود را به ایران اسلامی نشان داده، قوم کرد است. کردها خود را پایه‌گذار ایران کنونی می‌دانند. در کتاب ایرانشهر آمده است: اگر کردان را از حیث نژادی نسبت‌به دیگر اقوام ایرانی مقایسه کنیم از لحاظ جسمانی و چهره‌ای و نیرومندی به ایرانیان باستان بسیار نزدیک هستند.
نصرت الله حیدری- هجدهم مرداد مصادف با (9 آگوست) به نام روز بینالمللی مردم بومی نامگذاری شده است که این نامگذاری از سوی مردم کشورهای مختلف جهان گرامی داشته میشود. اطلاق مردم بومی عمدتا متوجه بخشی از جوامع بشری است که همچنان بر پایه دانش و سبک زندگی سنتی گذران عمر میکنند. مردم بومی در هر نقطهای که باشند سنت و روش اجدادی خود را ارج نهاده و هر رتبهای از توسعه را که دارا شوند، سبک و سیاق خویش را در انضمام زندگی به پیوست دارند لذا همین امر بر جذابیت زندگیهای بومی افزوده است؛ بنابراین ما نیز روز بینالمللی مردم بومی را گرامی میداریم.

اما نکتهای که مورد اشاره ما بوده و لازم است مورد دقت نظر همگان قرار گیرد این است که نباید توجه ویژه به بومینگری مردم ایران را از انسجام ملی غافل کرده و منجر به انهدام موضوع پر اهمیت ملتسازی شود؛ زیرا از دیرباز ازجمله نقشههای دشمنان ما اعمال سیاست اختلاف بین قومیتها بوده و هنوز هم بر این طبل گوش خراش میکوبند.

اما ایران ما از جمله کشورهایی بوده که از تنوع قومی برخوردار است. از مهمترین مولفههای همبستگی ایرانیان در طول تاریخ بهخصوص بعد از ورود اسلام به ایران میتوان به آمیختگی عناصر «فرهنگ ایرانی» و «اسلامی» اشاره کرد.

یکی از اصیلترین اقوام ایرانی که همواره وفاداری خود را به ایران اسلامی نشان داده، قوم کرد است. کردها خود را پایهگذار ایران کنونی میدانند. در کتاب ایرانشهر آمده است: اگر کردان را از حیث نژادی نسبتبه دیگر اقوام ایرانی مقایسه کنیم از لحاظ جسمانی و چهرهای و نیرومندی به ایرانیان باستان بسیار نزدیک هستند.

بسیاری از زبانشناسان برجسته «زبان کردی» را منشایی از زبان ایرانیان باستان میدانند. فرهنگ کردی فرهنگ غنی ایرانی است و بسیاری از مولفههای اصیل ایرانی را در خود جای داده است. قوم کرد عزت و عظمت و مجد خود را در سایه اسلام، حفظ هویت «ایرانی» خود جستجو کرده و میکند. کردها در این راه از نثار خون خویش نیز دریغ نکردهاند. آنان به دشمنان اسلام و ایران هیچوقت اجازه خناسی ندادهاند. این قوم همپای ملت ایران در برپایی انقلاب اسلامی تلاش بسیار نمود و با پیروزی انقلاب نیز با وجود شیطنتهای بسیار که میخواستند این قوم را در مقابل انقلاب قرار دهند، مردانه ایستادند و برای دفاع از انقلاب و مبارزه با ضد انقلاب تا پای جان ایستادند، خون دادند، جانباز شدند، شهر و دیار خویش را با وجود تجاوز مستقیم دشمن ترک نکردند. لذا همگام با ملت بزرگ ایران، جنگ تحمیلی را که با هدف تجزیه ایران طراحی شده بود ناکام گذاشتند. یکی از اقوام کرد ایرانی، ایلامیان غیرتمند بوده آنان با تقدیم بیش از 3500 شهید و حفاظت از 430 کیلومتر مرز مشترک با عراق، تاریخ درسی ایستادگی و استقامت آموختند. شهرها و روستاهای این مردم زیر بمباران و گلوله متجاوزان قرار داشت؛ اما آنان استان و شهر را ترک نکردند، ماندند، خون دادند تا ایران اسلامی سرافراز بماند.ایلام و قوم کرد عزت و عظمت خود را در سایه انقلاب اسلامی جستجو میکند. امروز ایلام نماد و سمبل مقاومت ایرانیان است. امروز مهران شهر عاشقان و مجاهدان وارسته است. ایستاده است چون سرو. امروز که در حال نوشتن این سطور هستم سالروز عملیات افتخارآمیز مردم ایلام و ایوان در تنگه کوشک همزمان با عملیات مرصاد است. امروز ایلامی اصیل خود را سرباز ایران اسلامی میداند. او تجلی همه اوصاف و ارزشهای فرهنگی اصیل ایرانی است. او در عصر جهانیشدن و هجمه فرهنگی بر فرهنگ و مواریث ملی و بومی خود تکیه زده و راه نجات و عزت را در تکیه بر همین مواریث میداند. کردها در هجمه فرهنگی دشمن که بنا دارند اسلامیت و ایرانیان را در برابر همه قرار دهند یک پیام دارد و آن این است که ما ایرانی مسلمان هستیم.

*دبیر حزب مؤتلفه اسلامی استان ایلام

https://shoma-weekly.ir/FkL1TF