اقتصاد

باید عدالت اجتماعی از حاشیه به متن بیاید

اختلاف طبقاتی کشور در طی دوره‌های مختلف با شیب صعودی در حال حرکت است و مجموعه‌ای از تعاملات اقتصادی در آن دخالت دارند.
یحیی آل اسحاق وزیر اسبق بازرگانی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص افزایش شیب صعودی اختلاف طبقاتی در طی دورههای مختلف گفت: اختلاف طبقاتی یکی از چالش‌های اساسی کشور است و این امر در اقتصاد مقاومتی هم آمده اما آن گونه که باید مورد توجه قرار نگرفته است.

وی یکی از عوامل بروز اختلاف طبقاتی را ساختار اقتصادی کشور دانست و افزود: مجموعه‌ای از تعاملات اقتصادی کشور به صورت اتوماتیک‌وار منجر به اختلاف طبقاتی می‌شوند.

وزیر اسبق بازرگانی با بیان اینکه در بررسیهای اقتصادی باید به ادارک واقعی بپردازیم و نباید احساسات را دخالت دهیم به گونه‌ای که تنها ظاهر اختلاف طبقاتی را ببینیم، گفت: در کشور موضوعاتی همچون نوع سرمایه‌گذاریها، درآمدها، هزینهها، اشتغال، فرصتهای شغلی، تخصیص منابع، بودجه‌ها، اعتبارات بانکی، میزان واردات و صادرات، سیاست‌گذاری‌های اقتصادی، ارتباطات و مسائلی از این قبیل موجب اختلاف طبقاتی شده است.

وی دلیل دیگر اختلاف طبقاتی را نوع نگاه دولت به طبقات مختلف جامعه دانست و بیان کرد: این نگاه باید عادلانه باشد و پنج نیاز اصلی بهداشت، شغل، مسکن، تغذیه و آموزش را برای طبقات محروم فراهم سازد.

آل اسحاق اظهار داشت: برای از بین بردن اختلاف طبقاتی باید عدالت اجتماعی از حاشیه به متن بیاید.

وی ادامه داد: عدالت اجتماعی باید در تمام تصمیمگیری‌ها، برنامههای اجرایی، بودجه دولت، برنامه ششم، قوانین و مقررات، تخصیص منابع، اتاق بازرگانی، اتحادیهها، سازمان‌های استخدامی، دانشگاهها و ... دیده شود.

وی در پایان با بیان اینکه عمده فرمایشات امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب بر کوخ‌نشینها و رسیدگی به آنها بوده است، گفت: کاخ‌نشینی و کوخ‌نشینی از بحث‌های مهم و اساسی انقلاب است اما اتفاقات دیگری برای آن رقم می‌خورد.

https://shoma-weekly.ir/jgKZ4e