اقتصاد

امسال صادرات به 40 میلیارد دلار هم نمی‌رسد

در حالی که مجموع صادرات در نیمه نخست امسال نسبت به شش ماهه سال قبل هشت درصد کاهش داشته مجموع صادرات به 18 میلیارد دلار رسیده است.
اسدالله عسگراولادی ، رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در گفتگو با ایسنا، از کاهش هشت درصدی صادرات در نیمه نخست امسال نسبت به زمان مشابه در سال گذشته خبر داد و گفت: این درحالی است که صادرات برخی کالاها بیش از هشت درصد کاهش و صادرات برخی دیگر کمتر از هشت درصد کاهش داشته است.

وی ادامه داد: صادرات خشکبار 10 درصد کاهش، پتروشیمی و میعانات گازی بیش از هشت درصد کاهش و آهن آلات کاهش صادرات نداشته است.

او با بیان این که دولت تدبیر و امید ، امید را ترویج داده است، گفت: ولی هنوز تدبیرهای دولت یازدهم نتیجه نداده است. امیدواریم در 100 روز اول شاهد نتایج تدبیرهای دولت باشیم.

رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به این سئوال که براساس برنامه ریزی های بودجه سال جاری قرار بود صادرات به 60 میلیارد دلار برسد، اظهار کرد: ما حتی به 50 میلیارد دلار صادرات نیز قانع شدیم ولی در حال حاضر همه می دانند که صادرات ما امسال به 40 میلیارد دلار هم نمی رسد.

وی در این باره تصریح کرد: به طور قطع صادرات در سال جاری بین 37 تا 38 میلیارد دلار خواهد بود.

عسگراولادی درباره دلایل کاهش صادرات در سال جاری بیان کرد: اولین مشکل حمل ونقل است که به دلیل تحریم های انجام شده در این زمینه تاثیر آن را در کاهش صادرات شاهد بودیم.

رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر این که به دلیل مشکلات حمل و نقل کالاهای صادراتی را نمی توانیم به راحتی به کشورهای هدف صادر کنیم، گفت: برای صادرات کالا ابتدا باید کالای خود را به دوبی، عراق و یا افغانستان فرستاده و از آنجا به کشورهای هدف صادر کنیم که این موضوع خود در کاهش فعالیت های صادراتی تاثیرگذار است.

وی درباره دومین مشکل صادراتی کشور خاطرنشان کرد: عدم ثبات نرخ ارز دومین دلیل تاثیرگذار در کاهش نرخ صادرات است. ارز ما در نوسان است و تغییرات آن بر صادرات تاثیر می گذارد.

عسگراولادی با بیان این که نرخ ارز کمتر از 3200 تومان به شدت به صادرات لطمه وارد می کند، بیان کرد: در حال حاضر قیمت های تمام شده کالا براساس نرخ دلار 3200 تومان است و اگر ارز صادراتی را کمتر از 3200 تومان محاسبه کنیم این موضوع را تحت تاثیر قرار می دهد.

رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر این که سومین مشکل در کاهش صادرات عدم امکان برنامه ریزی برای صادرات است، تصریح کرد: متاسفانه صادرکنندگان از شرایط درازمدت اقتصادی و مالی خود اطلاع ندارند لذا عدم امکان
برنامه
ریزی، صادرات را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی ادامه داد: مهمترین رکن در صادرات امکان برنامه ریزی است و صادرکنندگان امکان برنامه ریزی بلند مدت را به دلیل مشکلات حمل ونقل و عدم ثبات مسائل مالی ندارند.

به گفته عسگراولادی، میزان تقریبی صادرات در شش ماهه اول سال جاری در حدود 18 میلیارد دلار است ولی هنوز آمار ماه شهریور اعلام نشده است.

رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر این که احتمال می دهیم میزان صادرات در شش ماهه دوم امسال در حدود 22 میلیارد دلار باشد، گفت: براین اساس امیدواریم صادرات ما به 40 میلیارد دلار برسد.

وی در پایان درباره کاهش صادرات خشکبار در سال جاری تصریح کرد: صادرات خشکبار در سال باید درحدود یک میلیارد و 300 میلیون دلار باشد که از این میزان 800 میلیون دلار برای شش ماهه اول است ولی در سال جاری در شش ماهه اول تنها 350 میلیون دلار صادرات خشکبار داشتیم.

 

https://shoma-weekly.ir/UJJcCL