ورزش

المپیک 2016؛ اضطراب و هیجان‌ها

در المپیک گذشته آمریکا با 104 مدال که 64 مدال آن طلا بود به مقام نخست دست یافت. کشورهای چین و انگلیس به ترتیب دوم و سوم شدند. جمهوری اسلامی ایران با کسب چهار مدال طلا و مجموع 12 مدال در مکان هفدهم قرار گرفت. اما این دوره از مسابقات ورزشکاران کشورمان با انگیزه خوب و بالا تصمیم دارند مدال‌های رنگارنگ را برای مردم کشورمان به ارمغان بیاورند.
مهدی یکتا - سی و یکمین دوره بازی های المپیک با حضور «10295» ورزشکار از 207 کشور جهان در ورزشگاه ماراکانا ریودوژنیرو آغاز شد. قبل از شروع این بازیها، بازیهای سیاسی که با روح ورزش و منشور المپیک در تضاد بود، به وقوع پیوست و آن بهانهها و سختگیریهایی بود که در مورد روسیه و جلوگیری از شرکت ورزشکاران آن در المپیک ریو 2016 به خاطر مبارزه با دوپینگ اتفاق افتاد!

البته فضای المپیکی و حضور رئیس جمهور در مراسم بدرقه کاروان ورزشی کشور ناگهان با شروع لیگ برتر شانزدهم و مشکلات باشگاه بزرگ و مردمی استقلال تهران به فضای فوتبالی تبدیل شد! اگرچه وزارت ورزش با کمی تدبیر میتوانست با هماهنگی فدراسیون فوتبال و باشگاهها ترتیبی را اتخاذ کند تا لیگ برتر کمی دیرتر و حداقل از اوایل شهریور آغاز شود تا اولویت اول ورزش کشور توجه همگان به میدان المپیک باشد که بیش از سه میلیارد نفر بیننده دارد!

به هر حال نخستین دوره المپیک حدود 76 سال پیش با حضور 241 ورزشکار از 14 کشور در آتن برگزار شد. اما این دوره بیش از ده هزار ورزشکار از 207 کشور جهان حضور دارند. در این دوره یک کشور جدید به نام «پناهجویان» هم داریم که با ده ورزشکار زیر پرچم کمیته بینالمللی به میدان میروند.

در المپیک گذشته آمریکا با 104 مدال که 64 مدال آن طلا بود به مقام نخست دست یافت. کشورهای چین و انگلیس به ترتیب دوم و سوم شدند. جمهوری اسلامی ایران با کسب چهار مدال طلا و مجموع 12 مدال در مکان هفدهم قرار گرفت. اما این دوره از مسابقات ورزشکاران کشورمان با انگیزه خوب و بالا تصمیم دارند مدالهای رنگارنگ را برای مردم کشورمان به ارمغان بیاورند.

تکواندو: 2 شانس طلا!

آخرین رنکینگ تکواندوکاران المپیکی از سوی فدراسیون جهانی تکواندو در ماه جولای اعلام شد که بر این اساس میتوان نسبت به موفقیت ورزشکاران ایرانی خوشبین بود.

بر اساس رنکینگ اعلام شده توسط فدراسیون جهانی فرزان عاشورزاده در وزن 58- کیلوگرم و مهدی خدابخشی در وزن 80- کیلوگرم در رتبههای اول ایستادهاند. سونامی تکواندو (عاشورزاده) در آمادگی آرمانی به سر میبرد و اگر اسیر حوادث یا بی تجربگی نشود مدال طلایش حتمی است.

همچنین «مهدی خدابخشی» که گفته میشود از «عاشورزاده» هم آمادهتر است. او به قدری با انگیزه و سرحال نشان میدهد که کادرفنی از همین الان مدال طلا را برایش کنار گذاشتهاند.

«سجاد مردانی» دیگر تکواندوکار المپیکی ما در وزن 80+ کیلوگرم در رده سوم رنکینگ جهانی ایستاده و اگر کمی با چاشنی شانس همراه شود شاید بتواند از ریو با دست پر و مدال برگردد.

اما میرسیم به «کیمیا علیزاده» بانوی ایرانی تکواندو که به رغم قرار گرفتن در رتبه بیست و یکم وزن 57- کیلوگرم از شانس خوبی برای کسب مدال برخوردار است. این ورزشکار شایسته و تنها نماینده بانوی ایران در مسابقات تکواندوی المپیک 2016 که به دلیل سن پایین نتوانست در بازیهای آسیایی اینچئون حضور پیدا کند، حالا با انگیزه مضاعفی در تمرینات شرکت میکند.

نکته دیگر آنکه «سارا خوش جمال فکری» اولین بانوی المپیکی کشورمان در رشته تکواندو نیز به محل اردوی تیم ملی رفته تا تجربیات خود را در اختیار «کیمیا علیزاده» بگذارد و همه این اتفاقات مثبت قلمداد میشود.

ناگفته نماند مسابقات تکواندو در بازیهای المپیک 2016 ریو از 27 مرداد ماه و به مدت 4روز برگزار میشود که هر روز تیم کشورمان یک نماینده در این رقابتها خواهد داشت. قرعهکشی و نحوه برگزاری این مسابقات هم میتواند به نفع تیم ما باشد، چرا که در روز اول «فرزان عاشورزاده» ملی پوش وزن 58- کیلوگرم کشورمان در بخش مردان وارد شیابچانگ میشود که از امید بسیار بالایی برای تصاحب مدال برخوردار است. طلای «عاشورزاده» در روز اول این مسابقات میتواند به سایر قهرمانان کشورمان هم امید ببخشد.

گفتنی است در روزدوم مسابقات «کیمیا علیزاده» به مصاف حریفان میرود و در روزهای سوم و چهارم به ترتیب مهدی خدابخشی (وزن 67- کیلوگرم) و سجاد مردانی (وزن 80+ کیلوگرم) مسابقه میداند. هدایت تیم ملی مردان کشورمان بر عهده «بیژن مقانلو» و «مهدی بی باک» است و «مهروکمرانی» نیز «کیمیا علیزاده» را کوچ خواهد کرد.

وزنهبرداری میتواند 3 مدال طلا بگیرد

در المپیک 2016 ریو بر خلاف المپیک قبلی وزنهبرداری کشورمان فقط 5 سهمیه در اوزان 85 کیلوگرم، 94 کیلوگرم، 105 کیلوگرم (2 نماینده) و 105 +کیلوگرم دارد که به ترتیب «کیانوش رستمی»، «سهراب مرادی» و «علی هاشمی»، «محمدرضا براری» و «بهداد سلیمی» قرار است روی تخته بروند.

اخبار رسیده از اردوی وزنهبرداری حکایت از آن دارد که «کیانوش رستمی» با در دست داشتن رکورد 2 ضرب و مجموع جهان و رسیدن به وزنه 185 کیلوگرمی در یک ضرب «2کیلو کمتر از رکورد جهانی ریباکوی بلاروس» از همین الان طلایش حتمی است.

«سهراب مرادی» آمادهترین وزنهبردار ایرانی با بالای سر بردن وزنههای 190 کیلویکضرب و 234 کیلو دو ضرب (شکستن رکورد جهان) باید تحت هر شرایطی مدال طلا بگیرد.

همین طور «بهداد سلیمی» که گفته میشود وزنه 220 کیلوگرم دریک ضرب (6 کیلوبالاتر از رکورد جهانی خودش) را بالای سر برده و با 250 کیلوگرم در دو ضرب که زده میتواند با رکورد مجموع 470 کیلوگرم مدال طلا را زیپ گردن خود کند.

این پیشبینی کارشناسان ورزش در مورد نتایج وزنهبرداری ایران در المپیک 2016 است. رشتهای که اولین مدال تاریخ المپیکها را برای ورزش کشورمان تصاحب کرده است. با این وجود هنوز نگرانیهایی وجود دارد. تجربه نشان داده «تاماش آیان» و دوستان فدراسیون جهانی قبل از شروع مسابقات مدالهای المپیک را توزیع میکنند!

شاید این موضوع همواره تکذیب و پنهان شده باشد، اما اهالی وزنه برداری به خوبی میدانند پشت پرده مسابقات وزنهبرداری چه خبر است!

«تاماشی آیان» رئیس مجاری فدراسیون جهانی با هر رئیس فدراسیونی در بیفتد بیچارهاش کرده و وزنهبرداری آن کشور را زمین میزند. او تا همین یکسال پیش هم با «علی مرادی» مشکل و اختلاف داشت که در سفر اخیر به تهران بخش عمدهای از آن حل شده است!

وقتی «تاماش آیان» برای حضور در مسابقات بینالمللی جام فجر به تهران آمد، «علی مرادی» سه روز در هتل اوین کنارش بود و سعی کرد بهترین امکانات و پذیرایی از رئیس فدراسیون جهانی به عمل آورد. با این وجود شنیده میشود طبق همان فرمول همیشگی فدراسیون جهانی، وزنه برداری ایران فقط حق دارد 2 مدال طلا تصاحب کند و نه بیشتر!

اگر این خبر صحت داشته باشد باید به حال وزنهبرداری و حتی فراتر از آن المپیک گریست که افرادی همچون «تاماش آیان» در نتایج آن دخل و تصرف دارند. مسابقات وزنه برداری هم طی روزهای 23و 24، 26 و 27 مرداد ماه برگزار خواهد شد.

کشتی؛ 2 طلا فرنگی و یک طلا در آزاد!

در حالی که گفته میشد احتمالا کل کاروان ورزشی روسیه از المپیک ریو حذف خواهد شد، اما روز یکشنبه
24 جولای کمیته بین
المللی المپیک (IOC) حکم به ماندن ورزشکاران این کشور در این رقابتها داد.

روسها برگشتند و این موضوع میتواند رقابت را برای تصاحب مدال (به ویژه طلا) برای کاروان ورزشی ایران خاصه در رشتههای کشتی آزاد و فرنگی سختتر کند. با این وجود اخبار خوبی از اردوی شاگردان «رسول خادم» و همین طور «محمد بنا» به گوش میرسد.

کشتیگیران ایرانی تمام تلاش خود را به خرج میدهند تا افتخارآفرین باشند. «حمید سوریان»، «امید نوروزی» و «قاسم رضایی» مردان طلایی کشتی فرنگی ایران در المپیک 2012 لندن در ریو هم حضور دارند و امید میرود از بین این 3 قهرمان حداقل 2 نفر مدال طلا بگیرند.

همچنین کسانی که تمرینات آزادکاران ایرانی در خانه کشتی را از نزدیک مشاهده کردهاند گواهی میدهند «حسن رحیمی» کشتیگیر وزن 57 کیلوگرم کشورمان از آنچنان آمادگی و انگیزهای برخوردار است که سایر حریفان باید برای مدال نقره مبارزه کنند.

به این نفرات باید «سعید عبدولی» از فرنگی «رضا و حسن یزدانی» و حتی «کمیل قاسمی» را هم افزود که میتوانند مدال آور و افتخارآفرین باشند. این بخش خوب ماجراست.

متأسفانه ناداوری هم سالهاست جزئی از ورزش کشتی شده و گریبان قهرمانان کشورمان را گرفته است.

شیربچههای ایرانی باید از نظر فنی آن قدر قوی ظاهر شوند که ناداوری هم نتواند جلوی آنها را بگیرد. به طور مثال میتوان به کشتیهای توفانی «امید نوروزی» در المپیک 2012 لندن اشاره کرد که جلوی هر گونه دخالت داوران را گرفت.

خوشبختانه کسانی امروز هدایت کشتی ایران را بر عهده دارند که خود ید طولایی در این رشته آن هم در تاریخ المپیکها دارند.

«رسول خادم» اولین مرد طلایی کاروان ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی درالمپیک بود که توانست در سال 1996 آتلانتا و با یک کشتی حساب شده و تاریخی «ماخاربک خادارتسف» روس را شکست داده و قهرمان شود.

«محمد بنا» نیز به عنوان برترین مربی تمام ادوار تاریخ ایران در المپیکها (3 مدال طلا در لندن) از تجربه کافی برای هدایت شاگردان خود برخوردار است.

حضور این نفرات بالای سر کشتی گیران آزاد و فرنگیکار نقطه قوت کاروان ماست و اگر اتفاق خاصی نیفتد میتوان به کسب 2 یا 3 مدال طلا در آزاد و فرنگی امیدوار بود. گفتنی است مسابقات کشتی فرنگی طی روزهای 24 تا 26 مرداد ماه و آزاد 27 تا 31 مرداد ماه جاری در ریو برگزار خواهد شد.

https://shoma-weekly.ir/rNPPyF