به نظر شما با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری به اقتصاد مقاومتی و سیاستهای کلی آن مسیر عملیات سازی این سیاستها در کشور چیست؟
همانطور که میدانید کشور و مردم ما از جهات مختلف زیر فشار سلطه گران بینالمللی است و لذا باید برای این مسایل چاره اندیشی کنیم. حالا ممکن است این هم فرصتی برای ما باشد و به خود بیاییم و به خودکفایی اقتصادی برسیم دشمن اقتصاد ما را هدف قرار داده است و برای ما ایجاد زحمت کرده ولی با این حال اگر ما باهوش باشیم و متوجه امر باشیم میتوانیم بر مشکلات فایق آییم. ما اکنون در کشور منابع طبیعی و امکانات فوق العادهای داریم ولی اینها کمتر بالفعل شده است. جمعیت ما تقریباً 1 درصد جمعیت جهان را شامل میشود در حالی که 8 درصد منابع ارزشمند دنیا را در اختیار داریم. همچنین دومین منبع گازی دنیا را در اختیار داریم یا در منابع معدنی ما 60 گونه جنس معدنی داریم که برخی از آن را به هیچ وجه دنیا ندارد ویا بسیار محدود دارد. کمتر جایی است که چنین تنوعی داشته باشد. طبق آمار حدود
1میلیارد و 600 میلیون تن ذخایر معدنی داریم که در نوع خود بینظیر است. پس اقتصاد مقاومتی این است که باید تلاش کنیم و از امکانات خودمان بهره بگیریم و دنبال این نباشیم که غربیها برای ما صنعتی را درست کنند باید در کارها قدری صرفه جویی کنیم تا به تدریج خودمان بتوانیم نیازهایمان را تولید کنیم اگر چه ممکن است در ابتدا مشکلاتی داشته باشیم ولی اگر اقتصاد مقاومتی را سرلوحه کارمان قرار دهیم یقینا پیروز میشویم. در واقع اقتصاد مقاومتی برگ برنده ما در جهان کنونی است.
به نظر جنابعالی برنامه ششم توسعه با اتکا به اقتصاد مقاومتی چگونه باید تدوین و نگاشته شود؟
ما در اتاق بازرگانی به وسیله کارشناسان اقتصادی مشغول این کار هستیم و در آینده بسیار نزدیک نظر کارشناسی را به اطلاع مسئولین میرسانیم و ما باید راهی را طی کنیم و همچنین راهکارهای آنرا اجرایی کنیم. ولی در هر صورت کارهای متعددی میتوان انجام داد که یکی از آنها ایجاد امنیت برای سرمایهگذاری در داخل کشور است تا سرمایهگذاران داخلی بتوانند در عرصه تولید سرمایهگذاری کنند. ما الان حدود 50 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داریم که اگر تلاش کنیم این را میتوانیم به 2 برابر برسانیم و اگر به این مرحله برسیم ممکن است از خیلی درآمدهای نفتی بی نیاز شویم ولزومی ندارد ما تلاش برای فروش نفت تحریم شده کنیم بلکه ما میتوانیم نفت را همین جا استخراج کنیم و از مشتقات نفت که نرخ بیشتری دارد، استفاده کنیم وان را به بازار دنیا بفروشیم واگر هم نشد این ذخیرهای است که برای خود ملت ایران میماند. دلیلی ندارد این میزان نفت را استخراج و آن را به قیمت کم بفروشیم و تعیین نرخ آن در اختیار خریداران باشد و مالکین این منبع عظیم خود اختیار تعیین نرخ نداشته باشند.