اقتصاد

افزایش قیمت ارز نتیجه عدم صداقت گفتار برخی مسئولان است/عدم ثبات اقتصادی برای اقتصاد همچون سم مهلکی است

گاهی وزارت امور اقتصاد و دارایی در زمینه مالیات، کارهایی می‌کند مانند این است که جرقه‌ای روشن می‌‌کند که باعث انفجار مشکلات در بازار می‌شود.

عضو هیات نظارت حزب موتلفه اسلامی گفت: گرچه مسئولان دولتی قول دادند ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی برای واردات کالای اساسی اختصاص دهند، ولی این امر اتفاق نیفتاد که باعث افزایش قیمت دلار شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، احمد کریمی اصفهانی در نخستین نشست هم‌اندیشی روحانیت با اصناف بازار تهران در مسجد امام خمینی بازار تهران گفت: اولین نکته این است که باید ثبات اقتصادی در کشور حاکم شود، در حالی که در چهار ماه اول امسال دستورالعمل‌ها مرتب تغییر کردند که این برای اقتصاد همچون سم مهلکی است.

وی افزود: بنگاه‌های تولیدی بدون داشتن مواد اولیه نمی‌توانند برای تولید معجزه کنند و اگر دولت می‌خواهد بیکاری ایجاد نشود، مواد اولیه آنها را فراهم کند.

دبیرکل جامعه انجمنهای اسلامی اصناف و بازار همچنین با اشاره به بیان مشکلات مالیاتی از سوی فعالان صنفی، گفت: گاهی وزارت امور اقتصاد و دارایی در زمینه مالیات، کارهایی می‌کند مانند این است که جرقه‌ای روشن می‌‌کند که باعث انفجار مشکلات در بازار می‌شود.

وی افزود: سازمان مالیاتی با مجموعه اصناف توافق کرده که مالیات بر درآمد اصناف برای عملکرد سال ۹۶ نسبت به ۹۵ پنج درصد رشد کند و هیچ کس خارج از این توافق عمل نکند.

کریمی اصفهانی همچنین در مورد مسئله ارزی گفت: الان سرشاخه‌ها را دستگیر می‌کنند، اما به این مسئله توجه نمی‌شود که دولت قول داده بود، برای واردات کالاهای مهم، ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی اختصاص دهد که این مسئله اتفاق نیفتاد و باعث شد قیمت دلار به ۱۳ تا ۱۴ هزار تومان برسد که این نتیجه عدم صداقت گفتار برخی مسئولان است.

وی همچنین در مورد صادرات گفت: دولت گفته است ارز حاصل از صادرات ظرف دو ماه برگردد، اما در صادرات فرش دستباف این تعهد دو ماهه اشتباه است و عملا پول این صادرات بیشتر از دو ماه طول می‌کشد.

وی همچنین مسئله دیگر را عدم ترخیص کالا از گمرکات ذکر کرد و گفت: اگر ترخیص کالا زودتر انجام نشود، هزینه سنگینی بر نظام و انقلاب تحمیل نمی‌شد.

وی در مورد یکی از مشکلات بازاریان گفت: بازاریان خواستار این هستند که در محدوده ۱۱۲ هکتاری بازار تهران یک کلانتری مستقل ایجاد شود، چون هیچ منطقه‌ اقتصادی در تهران نیست که روزانه حدود یک و نیم میلیون نفر در آن رفت و آمد کنند، بنابراین نیاز به امنیت و خدمات بهداشتی، درمانی و آمبولانس در این محدوده و حتی سرویس بهداشتی احساس می‌شود.

https://shoma-weekly.ir/QhwOuZ