ورزش

استقلال و پرسپولیس رسما دولتی شدند!

این دو باشگاه قدیمی و پرسابقه در گذشته دولتی نبوده‌اند و در حال حاضر پیوندشان با دولت قانونی نیست. دولت نمی‌تواند متولی استقلال و پرسپولیس باشد؛ همان طوری که تاکنون نتوانست و با وجود صرف هزینه سنگینی از بیت‌المال، هواداران میلیونی این دو تیم همچنان از دولت یازدهم شاکی و ناراضی می‌باشند و به این ترتیب تصدی‌گری آنها توسط دولت تدبیر و امید قانونی نیست.
شاهین تهرانی- «میرعلی اشرف پوری حسینی» رئیس سازمان خصوصیسازی درباره خروج نام دو باشگاه مردمی استقلال و پرسپولیس از فهرست خصوصیسازی گفت: بر طبق مصوبه هیئت وزیران، باشگاههای استقلال و پرسپولیس از بنگاههای اقتصادی به مؤسسات فرهنگی تبدیل شده و به همین علت موضوع خصوصیسازی آنها از دستور کار سازمان خصوصیسازی خارج میشود!

وی افزود: تا وقتی که مصوبه هیئت وزیران از سوی هیئت تطبیق مجلس شورای اسلامی رد نشود یا مسکوت ماند، این مصوبه لازمالاجرا خواهد بود. به این ترتیب به نظر میرسد که واگذاری این دو باشگاه به بخش خصوصی از سوی هیئت دولت صلاح دانسته نشده و با این مصوبه آنها از دستور خصوصیسازی خارج میشوند.

سیدجعفر سبحانی مشاور رئیس سازمان خصوصیسازی در این رابطه میگوید: بهانه دولت برای خروج سرخابیها از فهرست خصوصیسازی به دلیل فرهنگیبودن فعالیت این دو باشگاه است!

وی اضافه کرد: این مصوبه تغییر نمیکند، مگر اینکه مجلس مغایرت این مصوبه را با بندی از قانون یا یک مصوبه دیگر ببیند که این موضوع از اختیارات مجلس است.

مصوبه هیئت وزیران درخصوص دو باشگاه پرطرفدار استقلال و پرسپولیس با واکنشهای متفاوتی از سوی کارشناسان و صاحبنظران ورزشی مواجه شد. اکثریت آنها معتقدند وقتی دولت یازدهم دو باشگاه مردمی استقلال و پرسپولیس را بهعنوان مؤسسه فرهنگی معرفی و مصوب میکند یعنی طبق اصل 44 قانون اساسی اداره مؤسسات فرهنگی برعهده دولت است و در نتیجه دیگر واگذاری آنها دست وزارت دارایی و از طریق مزایده وجاهت قانونی ندارد. چون طبق قانون بنگاههایی که در حوزه سلامت، آموزش، تحقیق و فرهنگ فعالیت میکنند، مشمول اصل 44 و واگذاری آنها به بخش خصوصی نمیشوند.

منتقدان میگویند: این دو باشگاه قدیمی و پرسابقه در گذشته دولتی نبودهاند و در حال حاضر پیوندشان با دولت قانونی نیست. دولت نمیتواند متولی استقلال و پرسپولیس باشد؛ همان طوری که تاکنون نتوانست و با وجود صرف هزینه سنگینی از بیتالمال، هواداران میلیونی این دو تیم همچنان از دولت یازدهم شاکی و ناراضی میباشند و به این ترتیب تصدیگری آنها توسط دولت تدبیر و امید قانونی نیست.

موافقان این مصوبه میگویند؛ دو باشگاه استقلال و پرسپولیس نه دولتی هستند و نه شخصی و متعلق به بخش خصوصی بلکه با این مصوبه آنها شرایطی مثل دانشگاه آزاد اسلامی پیدا میکنند که باید به صورت هیئت امنایی اداره شوند و آن هیئت امناء است که باید مدیر عامل، هیئت مدیره و عوامل اجرایی را مشخص میکند.

حال سوالی که در این رابطه مطرح میشود، این است: دانشگاه آزاد اسلامی درآمدزا است و از محل اخذ شهریه از دانشجویان که رقم هنگفتی میشود امورات دانشگاه آزاد را اداره و برنامهریزی میکند؛ اما این دو باشگاه با بدهی انباشته که هیچ درآمدی برایش پیشبینی نشده چگونه میتواند مثل دانشگاه آزاد به حیات خود ادامه دهند شاید دولت یازدهم میخواهد که این دو باشگاه همچنان از بودجه عمومی و بیتالمال ارتزاق کنند.

https://shoma-weekly.ir/MalZpW