نگاه

۹ دی آموزش و کلینیک انقلاب اسلامی

امواج پی‌در‌پی انقلاب اسلامی در داخل و خارج از کشور و به خصوص در جریان بیداری اسلامی نشان داد که هیچ شاهدی دال بر کسالت، کهولت، ضعف و ناتوانی در انقلاب وجود ندارد و انقلاب اسلامی پس از گذشت حدود ۳۶ سال هر روز جوان‌تر و شاداب‌تر از گذشته می‌ شود.

صالح اسکندری- در اثنای انتخابات ۱۳۸۸ و حوادث بعد از آن ارگانیسم نظام اسلامی دچار چه نوع بیماری شد که تنها نسخه برای درمان و علاج آن حضور حماسی مردم در نهم دی ماه بود؟ عامل این بیماری درونی بود و یا بیرونی؟ آیا این بیماری مادرزادی بود و از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان نوعی ناهنجاری کرموزومی همراه با نظام اسلامی بود و یا اینکه مثل یک سرماخوردگی ساده در اثر یک سرد و گرم روزگار رخ داد؟ این بیماری حاد بود یا مزمن؟ فتنه ۸۸ یک بیماری واگیردار و اپیدمیک بود و یا تنها چند تن از سیاستمداران کشور را مبتلا کرد؟ دوران نقاهت این بیماری چقدر طول میکشد؟ و مهمتر از همه روش درمان بیمار یا بیماران چیست؟

پاسخ به همه این سوالات مسبوق به شناخت مبتلایان در کلینیک انقلاب اسلامی است.

۱- انقلاب اسلامی یک موجود جاندار است و هر موجود جانداری در معرض چالشهای درونی، محیطی و فرامحیطی قرار میگیرد و اساسا وجود چالش نماد زنده بودن یک ارگانیسم است. اما گذشت سه دهه از انقلاب اسلامی نشان میدهد به دلیل روح متعالی حاکم بر این انقلاب که مبتنی بر فطرت پاک انسانی است تمام این چالشها و عوامل محیطی نتوانستهاند انقلاب اسلامی را بیمار کنند و امروز هیچ نشانهای مبنی بر بیماری انقلاب مشاهده نمیشود چرا که امواج پیدرپی انقلاب اسلامی در داخل و خارج از کشور و به خصوص در جریان بیداری اسلامی نشان داد که هیچ شاهدی دال بر کسالت، کهولت، ضعف و ناتوانی در انقلاب وجود ندارد و انقلاب اسلامی پس از گذشت حدود ۳۶ سال هر روز جوانتر و شادابتر از گذشته میشود.

۲- نظام اسلامی از آنجا که از بیشتر جنس ثبات است شاید طراوت آن به میزان انقلاب اسلامی که ذات تغییر دارد، نباشد اما همین نظام طی سه دهه گذشته در مواجهه با ناهنجاریها و چالشهای مختلف از خود مقاومت مثالزدنی نشان داده که در برخی مقاطع غیر قابل باور است. برخی ارگانیسمهای سیاسی اگر حتی با تعداد معدودی از این حملهها و چالشها روبرو میشدند نه تنها بیمار میشدند بلکه بلافاصله به حیات سیاسی آنها فیصله داده میشد. ثبات و مقاومت مردمسالاری دینی، نظام ایران را به الگویی برای سایر کشورها و به خصوص کشورهایی که بیداری اسلامی در آنها رخ داده است تبدیل کرده است. اما برخی عاملهای درونی و بعضی رگههای ناخالصی درونی، نظام را مستعد بیماری کرده است. برخی از این عوامل رگههای سکولار موجود در نظام سیاسی است که از دانشگاه گرفته تا بوروکراسی کشور، اقتصاد و بانک داری و حتی در سطوح عالی قوای مختلف وجود دارد. این رگههای سکولار بعضاً میراث شوم رژیم پهلوی و یا نتیجه رسوخ اندیشههای لیبرالیستی و مارکسیستی در هنگام الگوبندی نظام است. همین رگههای سکولاریستی در جریان انتخابات ۸۸ محرکی برای فتنه شد و نظام و کشور را چند ماه درگیر خود کرد.

۳- نخبگی سیاسی در ایران یکی از نقاطی بود که پس از انتخابات دهم ریاست جمهوری بیشترین لطمه و صدمه را دید. اتفاقات ناخوشایند پس از اعلام نتایج انتخابات نشان داد که نخبگی در ایران بیمار است و نیازمند مراقبت و توجه بیشتری است. ذهنیت وابسته نخبگی در ایران علت والعلل بیماری نخبگان ایرانی و تکرار بدون توجیه اشتباهات تاریخ در هم نوایی با دشمنان این کشور و ملت است. ضعف نظری نخبگان برونگرا با ذهنیت وابسته و عدم تطابق و تجانس آنها با تغییر و تحولات درونگرای ملت مسلمان ایران، مولد نوعی مدیریت و تفکر غیرمردمی، توزیعی، تقلیدی، غیر ابتکاری، با قوانین یک جانبه و از بالا به پایین شده است که فاقد توانایی کشف قواعد تحول است و این از آن روست که باوری به منطق درونزای تغییرات اجتماعی و سیاسی در ایران بین برخی از این نخبگان وجود ندارد. تفتین کردن در جامعه محفوف به انگارههایی نظیر مسجد ضرار و قرآنهای سر نیزه، بازی در زمین دشمن و تکمیل پازلهای آمریکا و رژیم صهیونیستی، عدم موضعگیری در قبال برخی مواضع اصول ستیز و عبور فتنهگران از آرمانها و شعارهای انقلاب، ارائه تصویر غلط از امام خمینی (ره)، تصلب ذهنی و عدم پذیرش هیچ حرف دیگر به غیر از منطق جزمیتگرای خود و... از علائم بیمار بودن برخی نخبگان و نقطه عزیمت یک سقوط بیبازگشت توسط عدهای از نخبگان دیگر است.

۴- حوادث فتنه ۸۸ ثابت کرد برخی دولتها و کارگزاران سیاسی نیز بیمار هستند. جمهوری اسلامی ایران مانند هر نظام سیاسی دیگری دارای صورت و سیرتی است. تجرید صورت و سیرت این نظام نقطه عزیمت زوال و انطباق آن مایه کمال جامعه اسلامی است. حرکت متعالی نظام اسلامی بسته به تحقق شرایطی است که بخشی از آنها صورت رسمی و سخت افزاری نظام اسلامی را تشکیل میدهد و در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران احصاء شده اما شرطِ لازم، ولی غیر کافی است. شق مهمتر و بنیادیتر این حرکت بنیادی وجوه نرم افزاری و به تعبیری سیرت نظام اسلامی است است که در واقع‌‌ همان جهتگیریهای فکری، منطق امام خمینی (ره)، شاخصهای اصلی و شعارهای بنیادین انقلاب است. اما در مقابل جمهوری اسلامی حقیقی که میراث ناب و گرانبهای امام خمینی (ره) است دشمن درصدد است با کپی برداری از شعارهای انقلاب و به حاشیه راندن منطق امام خمینی (ره) به تعبیر مقام معظم رهبری یک «جمهوری اسلامی تقلبی» را علم کند که چیزی از سیرت مبارک نظام اسلامی به ارث نبرده است. تنها صورتی بیمحتوا و متمایل به زرق و برق نظامهای سکولار است. نظامی که در آن خبری از استکبار ستیزی نیست، حمایتی از مستضعفان عالم در آن دیده نمیشود، دغدغه هدایت و تعالی مردم را ندارد و خود را در قبال بهشت و جهنم رفتن مردم بیتکلیف میداند و....

۵- طبیب حاذق و دلسوزتر از همه، بسیاری از مبتلایان را در کلینیک انقلاب اسلامی با صبر و روشنگری درمان کرد. در نماز جمعه ۲۹ خرداد ۸۸ خیل انبوهی از بیماران را با د بیضایی خود نجات داد. ضربان نبض عدهای را نیز با شوک ۹ دی و حماسه بینظیر مردم بازگرداند. تنها عدهای به تعداد انگشتان یک دست در اغماء ماندند که این شوک عظیم نیز آنها را بیدار ننمود. اما طبیب قطع امید نکرده است. خیلی زودتر از اینها میتوانست دستگاهها را در CCU انقلاب اسلامی از کالبد نیمه جان آنها جدا کند اما هنوز اصرار دارد که آنها را برگرداند.

https://shoma-weekly.ir/CfwSv6