موقوفاتی در سالهای اخیر اهدا میشود و بهترین بهرهوری صورت میگیرد؛ این فرهنگ باید اطلاعرسانی شود و امکان وقف برای واقفین بسیار جزء فراهم شود. مثلا برای صحن حرم حضرت زهرا(س) که در نجف ساخته میشود امکان وقف از یک آجر وجود دارد. همچنین از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در شهر ری با نیت ساخت بیمارستان تخصصی سرطان وقف مشارکتی در حال انجام است که یک اقدام ارزشمند است، توزیع اوراق وقف باعث شده تا افرادی که از نظر مالی توان بالایی ندارند و مشتاق به انجام عمل نیک وقف هستند موفق به برآوردن نیت خود شوند.
بستر وقف باید برای همه افراد فراهم شود تا به آسانی و اطمینان خاطر بتوانند وقف کنند و موقوفات به خوبی بهرهبرداری شوند.
وقف کارکردهای متفاوتی دارد همچنان که در سیره حضرت علی(ع) میبینیم که چاههایی حفر و آنها را برای منافع مسلمین وقف میکردند. این چاهها به نام آوار علی (چاههای علی) در مدینه هستند.
استفاده از تجربیات موفق دنیا میتواند، راهبرد مناسبی برای بهره وری هر چه بیشتر از موقوفات باشد. وقف میتواند کارکردهای همگانی داشته باشد. برای تحصیل نیازمندان، گسترش دین، قرآن کتابخوانی، عمران و آبادانی و درمان بیماران و خدمت زائران، مسجد و ازدواج نیازمندان هم این میتواند کمک کند.
حمایت از نخبگان قرآنی از جمله محورهایی است که میتواند انگیزهای موثر در موضوع وقف های قرآنی باشد و باید راهکارهایی برای تشویق مردم به امر وقف های قرآنی ارائه کرد. حتی یک نویسنده قرآنی میتواند کتاب خود را در زمینه وقف های قرآنی قرار دهد.
باید امکاناتی در شهرها و روستاها فراهم شود تا مردم تشویق به وقف و به خصوص وقف های قرآنی شوند. ایجاد وقفهای خرد و کلان قرآنی مستلزم فرهنگرسانی و اطلاع رسانی مناسب است.