نگاه

علاج اصلی مشکلات

علاج مشکلات این کشور-چه مشکلاتی که امروز داریم، چه مشکلاتی که بعدها خواهیم داشت، چه مشکلاتی که هرکشوری و هر ملّتی دارد؛ بالاخره هیچ کشوری که بدون مشکل نیست- و حلّ این مشکلات، در گرو جوشیدن اراده و استقامت از درون ملّت است
حمیدرضا ترقی- زمام بهبود امور کشور به دست مردم و بویژه جوانان است، عزم، تصمیم، بصیرت و ایمان مردم میتواند کشور را به نقطه‌ی مطلوب برساند و بر همین اساس است که مکرراً بر جدی گرفتن ظرفیتهای داخلی در همه‌ی بخشهای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی تأکید و تکیه میکنیم. مقام معظم رهبری 26/6/98

نقش مردم در حل مشکلات

رهبر معظم انقلاب اسلامی در 19 دی ماه سال 97 وظائف ونقش مردم رادر حل مشکلات کشور چنین تبیین کردند:

۱- هوشیاری و ایستادگی مردم در برابر تبلیغات منفی دشمن انقلاب و نظام با خواست وحمایت مردمشکل گرفته و استمرار یافته است، امامستکبرانبا وقاحت تمام، مردم را به مقابله با همین نظام فرامی‌خوانند که لازم است مردم در مقابل اینتبلیغات، ایستادگی و علیه آن حرکت کنند وجوانانبا هوشمندی،فضای مجازیرا به ابزاری برای زدن تودهنی به دشمنان تبدیل کنند.


۲- کمک بهمسئولاندر حوزه اقتصاد رهبر معظم انقلاب در این رابطه فرمودند: «مردم عزیز به مسئولان باید کمک کنند، همه باید کمک کنند. اگر چنانچه بحث تقویت تولید داخلی و محصول داخلی می‌شود، یک بخش مهمش مربوط به مردم است.تولیدکننده محصول داخلی،مصرف‌کننده محصول داخلی،فروشندهودکان‌داریکه محصول داخلی را می‌فروشد، این‌ها همه می‌توانند اثرگذار باشند.» واقعیت ماجرا آن است که کلید حل بسیاری از معضلات کشور، بخصوص در حوزه اقتصاد در دست مردم است.

رفتارهای هیجانی، خودخواهانه، صرفاً سودمحور و از این قبیل، مشکلات را تشدید می‌کند و در مقابل رفتار آگاهانه و مسئولانه و همدلانه باعث کاهش ورفع مشکلاتکشور می‌شود. همه ملت مسافران یک کشتی هستند و بدترین تصمیم و اقدام آن است که وقتی دریا طوفانی شد هر کس اره‌ای به دست گرفته و سعی کند با بریدن بخشی از کشتی برای خود قایق نجاتی بسازد! و این بدترین وضعیتی است که یک کشور می‌تواند با آن مواجه شود.


۳- حضور در صحنه‌های انقلاب یکی از مطالبات رهبر معظم انقلاب در این دیدار و دیدارهای پیشین از مردم، حضور در صحنه‌های متعدد و گوناگون انقلاب بوده است. ایشان همواره کلید بقای نظام و انقلاب را همچون امام راحل، مردم می‌دانند. از حضور در مراسمات و مناسک دینی، ملی و انقلابی گرفته تا صحنه‌ها و بزنگاه‌های خطیری که توانسته است انقلاب اسلامی را از یک خطر جدی مصون نگه دارد.. حضور در صحنه‌هایی همچون؛ راهپیمایی‌ها، مناسبت‌های ملی و مراسمات دینی ناامید کننده دشمن است و حضور در صحنه‌هایی مانند ۹ دی خنثی‌کننده توطئه‌های دشمن است.


۴- مقابله باشایعات؛ یکی از مشکلات امروز کشور حجم انبوه و وسیع شایعاتی است که همه روزه تولید و منتشر می‌شود. دشمنان نظام و انقلاب در تولید و ترویج این شایعات نقشی اساسی دارند. رهبر معظم انقلاب در این دیدار فرمودند: «از جمله کارهایی که مردم می‌توانند انجام بدهند، مواجهه و مقابله با شایعه‌سازی دشمن است. امروز یکی از شگردهای فعال دشمن، شایعه‌سازی است که مردم را مضطرب کنند، مردم را با هم مخالف کنند، علیه این و آن تهمت بزنند، مردم را به جان یکدیگر بیندازند که البتّه چنین اتّفاقی نمی‌افتد به توفیق الهی؛ امّا آن‌ها قصدشان این است؛ مردم باید هوشیار باشند، متوجّه باشند.» اولین گام عملی در این باره، آن است که هرچیزی را که شنیدیم یا خواندیم نسبت به آن تأمل و در نقل آن دقت کنیم تا مبادا در حلقه شایعه‌پراکنان قرار گیریم.


۵- باید با درس‌گیری از این تجربه درخشان انقلاب و دوران دفاع مقدس و تکیه بر جوانان،تحریمکنونی را تبدیل به وسیله‌ای برای کار، تلاش و شکوفایی کنیم و با تکیه به ظرفیت‌های خود، بی‌نیازی از دیگران را به جایی برسانیم که آن‌ها نیازمند ما باشند.

امام خامنه‌ای عبور از نقشه دشمن برای بی‌ثبات‌سازی داخلی و ایجاد چالش با استفاده از جنگ اقتصادی را با مشارکت و حضور مردم مقدور می‌دانند. همان‌گونه که تجربه این حضور در دوران جنگ سخت و دفاع مقدس موجب عبور نظام از آن شرایط سخت و خطیر گردید و البته مسئولان و مدیران باید به ضرورت این حضور باور داشته و میدان را مشابه دوران دفاع مقدس به روی مردم به‌ویژه جوانان باز کنند.

ملت درحال تصمیم گیری است

ملت ایران در مواجهه با موج تبلیغاتی گسترده، عظیم و عمیق دشمن علیه کشور و مقدسات، در حال تصمیم‌گیری است؛ البته در مقابل این امواجِ غالباً پنهان و زیرزمینی که گاهی در گوشه‌ای از کشور نیز خود را نشان میدهد، دستگاه‌های مختلف هوشیار هستند، اما مهم، نقش مردم است. مقام معظم رهبری 26/6/98

موارد تاثیرگذار در یک تصمیم گیری درست عبارتند از:

۱. تعریف مشکل

۲. جمع آوری اطلاعات کافی

۳. مشورت و بررسی تمام گزینه‌ها

۴. انتخاب بهترین گزینه ممکن

۵. برنامه ریزی و اجرا

مشکلات چیست راه حل کدام است ؟

ادامه راه انقلاب

اگر میخواهیممشکلاتاینکشورحل بشود، اگر میخواهیم اینکشورعزّت پیدا کند، رفاه پیدا کند،کشوری بشود که از لحاظ پیشرفتهای مادّی و معنوی و اخلاقی و فرهنگی الگو بشود، باید راه انقلاب را ادامه بدهیم؛ انقلاب، راه علاج منحصر اینکشوربود و هست و در آینده هم خواهد بود.

اقتصاد مقاومتی

امروز یکی از چیزهایی که از لحاظ عملی مهم است، مسئله‌ی اقتصاد است؛ دشمن روی اقتصادکشورما متمرکز شده. از نظر دشمن، اقتصادکشوریک نقطه‌ی ضعفی است که [او] میتواند با تکیه‌ی بر آن نقطه‌ی ضعف، مقاصد سوء خودش را در موردکشورعزیز ما و در مورد جمهوری اسلامی اِعمال بکند؛ باید روی اقتصاد [کار کرد]. من گفتم اقتصاد مقاومتی، یعنی اقتصادی که از درون میجوشد و احتیاج ما را به دیگران کم میکند و استحکامکشوررا در مقابل تکانه‌های خارجی افزایش میدهد؛26/8/95

علاج مشکلات تسلیم دشمن شدم نیست

این خطاست که بعضی خیال کنند علاجمشکلاتکشور- چهمشکلاتاقتصادی، چهمشکلاتاجتماعی، چهمشکلاتسیاسی - این است که انسان در مقابل دشمن مستکبر سلاح را بیندازد؛ دشمن مستکبر همین را میخواهد.

اسلامیت نظام حفظ شود

باید همه مراقب باشیم که نظام جمهوری اسلامی - که نظام اسلامی است، نظام دینی است، مفتخر به این است که در قالب احکام دین و اسلام و قرآن میخواهد حرکت کند - تبدیل نشود به یک نظام بی اعتقاد به دین؛ به قول آقایان، یک نظام سکولار؛ باطن سکولار، ظاهر دینی؛ باطن مجذوب به فرهنگ غربی و قدرتهای مسلط بر آن فرهنگ، و ظاهر شعائر دینی و مسائل دینىِ دم‌‌‌‌‌دستی؛ اینجوری نشود. نظام اسلامی باید به معنای واقعی کلمه، اسلامی باشد و روزبه‌‌‌‌‌روز به مبانی اسلام نزدیکتر شود؛ این است که گره‌‌‌‌‌های فروبسته را باز میکند، این است کهمشکلاترا حل میکند، این است که به

جامعه عزت و اقتدار میدهد، این است که طرفداران نظام جمهوری اسلامی را در همه جای دنیا بیشتر خواهد کرد.20/6/88

سازش با آمریکا مشکلات را حل نمیکند

[این] از آن اشتباهات عجیب‌وغریب و بسیار خطرناک [است]. [میگویند] اگر ما با آمریکا سازش کردیم،مشکلاتکشورحل میشود. خب، حالا ده تا دلیل میشود شمرد برای اینکه این حرف غلط است، این حرف دروغ است، این حرف فریب است. سازش با آمریکامشکلاتکشوررا به‌هیچ‌وجه حل نمیکند؛ نهمشکلاتاقتصادی را، نهمشکلاتسیاسی را، نهمشکلاتامنیّتی را، نهمشکلاتاخلاقی را، بلکه بدتر خواهد کرد. ده پانزده دلیل وجود دارد و میشود شمرد و ردیف کرد برای این قضیّه؛ آخری‌اش همین قضیّه‌ی برجام است. من چقدر در طول مذاکرات گفتم که اینها بدعهدند، اینها دروغگویند، اینها پای حرفشان نمی‌ایستند؛ حالا ملاحظه میکنید!

چرا این غلط را در ذهنها میگذارند که «اگر با آمریکامشکلاتمان را حل کردیم و سازش کردیم،مشکلاتکشورحل خواهد شد»؟ نه آقاجان! سازش با آمریکامشکلاتکشوررا حل نمیکند، بلکه افزایش خواهد داد؛مشکلاتسیاسی‌ای اگر داشته باشیم، مشکل اقتصادی اگر داشته باشیم؛مشکلاتما را خودمان باید حل کنیم؛مشکلاتما را شما باید حل کنید، شما جوانها.

علاج مشکلات دردست جوانان مومن وانقلابی

علاج مشکلات این کشور-چه مشکلاتی که امروز داریم، چه مشکلاتی که بعدها خواهیم داشت، چه مشکلاتی که هرکشوری و هر ملّتی دارد؛ بالاخره هیچ کشوری که بدون مشکل نیست- و حلّ این مشکلات، در گرو جوشیدن اراده و استقامت از درون ملّت است؛ از درون ملّت بایستی اراده، استقامت، عزم راسخ، ایستادگی بجوشد؛ چشمها، باز؛ روحیّه‌ها با توکّل به خدا و اعتمادبه‌نفس، قوی. اگر به خدا توکّل داشته باشیم و به خودمان اعتماد کنیم، روحیّه‌هایمان قوی خواهد بود؛ هم در زمینه‌ی علمی، هم در زمینه‌ی مدیریّتی، هم در زمینه‌ی اداری. آنچه من بر روی آن تکیه میکنم روحیّه‌ی انقلابیگری است؛ این روحیّه را باید حفظ کنید. معنای روحیّه‌ی انقلابی چیست؟ معنایش این است که یک انسان انقلابی، شجاعت دارد، اهل اقدام است، اهل عمل است، ابتکار می‌ورزد، بن‌بست‌شکنی میکند، گره‌گشایی میکند؛ از چیزی نمیترسد، به آینده امیدوار است، به امید خدا به سمت آینده‌ی روشن حرکت میکند؛ انقلابیگری یعنی این؛ این [فرد] انقلابی است؛ این روحیّه‌ی انقلابی را باید حفظ کرد.12/8/95

تصمیم منطقی ملت چیست ؟

1- ملت دریافته که جریان متمایل به سازش با غرب نتوانسته مشکلات کشور را حل کند

2- ملت فهمید که مشکلات اقتصادی با تکیه به بیرون حل نمیشود

3- ملت فهمید که از چه ظرفیتهای عظیم استفاده نشده ای برخوردار است

4- ملت فهمید که اقتدار دفاعی اش چگونه تهدید زدا ست

5- ملت فهمید که تنها روحیه و مدیریت انقلابی و جهادی کشور را به پیشرفت می رساند

6- ملت فهمید که مدیران خسته و فرسوده و بر انگیزه و لیبرال و چشم به بیرون دوخته حلال مشکلات نیستند

7- ملت فهمید که سرگرم شدن به حواشی ومسائل غیر اولویت دار نقشه دشمنان خارجی و عوامل داخلی آنهاست

8- ملت فهمید که دوشدن دولت و مجلس از سیاستهای رهبری چه خسارات سنگینی ببار می آورد.

9- ملت فهمید که تا نماینده تراز انقلاب و انقلابی به مجلس نفرستد مشکلاتش حل نمی شود

10- ملت فهمید که در گام دوم باید اداره کشور را از دست غیر انقلابیها و لیبرالها وتکنوکراتها بگیرد.



https://shoma-weekly.ir/ydS791