
نصر عزیزی- در راهبردهای چندوجهی آمریکاییها برای مقابله با جمهوری اسلامی، تاکید مبتنی بر مطالعات و اعلام صریح آنها برای راهبرد نفوذ حاکی از دو واقعیت است:
1- سطح اقتدار دفاعی و تهاجمی نظام جمهوری اسلامی و توان خنثیسازی و بازدارندگی طرحها و تهاجمهای امنیتی ما است که اعترافت دشمن موید این واقعیت است.
2- یاس و نومیدی دشمن از مقابلههای سخت با نظام ما و عجز و ناتوانی در بعضی از رویاروییها که کم و بیش برای آنها شکست و عدم توفیق را بدنبال داشت.
از طرفی تاکید مکرر مقام معظم رهبری بر مسئله نفوذ ضمن اینکه ضرورت ترسیم نقشه راه برای نحوه مقابله با دشمن است، ناشی از برخی نگرانیهایی است که موضوع بسترها و شبکههای نفوذ در مطالعات راهبردی آمریکاییها بوده و بدیهی است کشورهای اروپایی را نیز بدنبال دارند. از این رو بررسی و تحلیل نگرانیزای این بسترها را در سه سطح مورد توجه قرار میدهیم:
الف – سطح اول با مبانی تئوری و تاریخی لغزش خواص در لایه مدیران جامعه است که باید توجه داشت. از منظر قوام ایمانی و لغزش ایمانی، پایداری و استقامت در هدف و سستی و رفاهزدگی، دنیا طلبی مدیران با سپاسگزاری و مراقبت از نعمتها و واقعه تلخ ریزشها و شیرین رویشها، این بستر امکان نفوذ را فراهم میسازد و آن هم از فرد و گروه شروع شده و به جریان و شبکه منتهی میشود. اگر فرض بر این باشد دشمن در کار نباشد، پدیده رانتخواری و فساد اداری ارتشاء اقدامات خلاف قانون نظیر قاچاق ظرف فراهم شدهای برای مظروف نفوذ هستند که بیشتر در لایه خواص و مدیران اتفاق میافتد.
تجربه ثابت نمود افراد ضعیفالنفس، ناخود ساخته، فریب خورده، سست اعتقاد و دنیاطلب که از کشور فرار کرده و به اردوگاه معاویه زمان پیوستهاند و به عنوان منابع و تحلیلگران و پادوهای مزدور اطلاعاتی فعالیت میکنند، در همین بستر و در همین شبکه نفوذ ولی از نوع ضعیف آن رشد کردهاند. لذا هوشیاری و چهار چشمی مردم و حساسیت به رفتارها و مواضع و ارتباط مشکوک این لایه، کاهش نگرانی امام مسلمین را بدنبال دارد.
ب – سطح دوم در موضوع شبکهسازی نفوذ لایه نخبگان و فعالان عرصههای رسانهای و فرهنگی و سیاسی و اقتصادی جامعه است که نمونه واضح آن نفوذیهای رسانه ای دستگیر شده اخیر میباشد که با ماموریتهای ویژه و ارتباطات تعریف شده و مبادله اطلاعات و بولتنسازی برای بعضی مسئولان و خطدهی به مقالات و تیترهای روزنامهای همراه شبکه به بازپروری و فعالسازی و توسعه این بستر مشغول بودهاند. فراموش نشود دهها نفر دیگر در فهرست نفوذیهای این شبکه شناسایی شدهاند که در حال حاضر با رافت نظام اسلامی تحت نظر و مورد تخفیف قرار دارند. اینکه جیغ برخی از مدیران و مسئولان از این نوع دستگیریها بلند شده با خوشبینی دلیل بر فریب و سادهلوحی آنان است و با واقعیت دلیل بر اشتراک هدف و نظر و همکاری در بستر نفوذ است.
در خصوص جاذبههای جنس مورد اشاره آقا در بحث شبکهسازی نفوذ باید یادآوری شود با مطالعاتی که روی برخی مسئولان و مدیران و نخبگان انجام شده و نقطه ضعفهای رفتاری و اخلاقی و بینشی و اعتقادی آنها شناسایی میشود شبکه نزدیکسازی زنان و دختران زیباروی و آموزش دیده و ماموریت یافته به مدیران و مسئولان و... از طرف مدیریت سازمان شبکه در دستور کار قرار میگیرد تا در ارتباطات نامشروع حرام، قبل از هر چیز فیلم و مستند تهیه و به تبع آن مبادله و مراوده اطلاعاتی و جاسوسی و القاء دستور کارها و برنامههای مورد نظر انجام میشود با کمال تأسف نمونههایی در گذشته وجود داشت که حتی منجر به رد صلاحیت بعضی از مسئولان مقام دار و یا نامزدهای انتخاباتی شده است. اعترافات خانم بی عفت و بی حیای وزیر خارجه اسرائیل (خانم لیتونی) برای ارتباطات جنسی با بعضی سران عرب و سران تشکیلات خودگردان فلسطینی و جاسوسی برای اسرائیل نماد این رویکرد است.
ج – سطح سوم از بسترسازی شبکه نفوذ که در دستور کار دشمن است، مربوط به لایه تودههای مردمی و سازمانهای مردم نهاد و موسسات خصوصی و نیمه عمومی و بخصوص جوانان در مدارس ود انشگاهها و حتی نفوذ در پایگاههای مذهبی است که بدون تردید ورود به این بستر با عبور از بستر اول و دوم فراهم میشود.
در چنین شبکههایی میتوان به محتویات خلاف و هدایت شده شبکههای مجازی و قرار گرفتن یک یا چند نفوذی در گروههای همگرا، فیلمها، لوحهای فشرده، اردوهای دانشجویی اعم از مختلط و غیرمختلط، مراسمهای عروسی، هیئتهای عزاداری، تجمعات ورزشی، آموزشکدههای خصوصی، شبکههای کاریابی، شبکههای خدماتی، در حیطه فعالیتهای اقتصادی نفوذ در مبادی اقتصادی، قراردادها، مبادلات کالاهای وابسته ساز، مبادی نرمافزاری تخصصی، دسترسی به اطلاعات پایه کشور، طرحها و برنامههای تفصیلی مرتبط با اقتصاد مقاومتی، آلودهسازی فضای اجتماعی، اماکن تفریحی، اقداستشکنی پوشش و حجاب و ترویج مدسازی و الگوهای پوششی و نوع آرایشها و تجملگرایی و... هر کدام مصادیقی هستند که با برنامهریزی، اختصاص پول، برگزاری دورههای آموزشی، طراحی سازمان کار و الگویی از نحوه ساماندهیهای مخفی و پوششی در راستای تقویت و توسعه شبکههای نفوذ میباشند.
علاوه بر اینکه مردم در قبال شبکههای نفوذ چه وظایفی دارند، جهتگیری و اهتمام مسئولان و نحوه مواضع آنان و میزان جدیت یا تسامح و تساهل و برنامهها و عملکرد میزان همراهی با هدایتهای رهبری و باور به این موضوع و میزان جدیت یا تسامح و تساهل و برنامهها و عملکرد میزان همراهی با هدایتهای رهبری و باور به این موضوع در میزان شبکهسازی بی تاثیر نیست و البته جریان بیدار انقلاب اسلامی ناظر و ارزیاب این روند است.