از طرف دیگر در اوایل سال ۱۳۸۴ تهیهکننده این مجموعه هم از همکاری انصراف داد؛ «بهروز خوش رزم» در مصاحبه با خبرگزاریها گفته است: دیگر تهیهکننده مجموعه تلویزیونی «سلمان فارسی» نیستم و از تهیهکنندگی این سریال انصراف دادهام. وی درباره دلایل انصراف خود از تهیهکنندگی این سریال توضیح داد: حدود 2 سال و نیم است که منتظرم تا آقای میرباقری کار تولید و پیش تولید را آغاز کنند؛ اما خبری نیست. این زمان خیلی طولانی شد و من ترجیح دادم دیگر در کنار این پروژه نباشم. خوشرزم تصریح کرد: سریال «سلمان فارسی» پروژه عظیمی است و کار سنگینی محسوب میشود، شرایط تولید هم قطعا طولانی خواهد بود، با توجه به چنین شرایطی نمیتوانستم بیشتر از این تحمل کنم و امیدوارم آقای میرباقری در کنار تهیهکننده جدید در تولید این سریال موفق باشند.
با این حال میرباقری کار نگارش سناریوی «سلمان فارسی» را رها نکرد و کوشید با همکاری آقای امرالله احمدجو سناریست و کارگردانی که به خاطر ساخت «روزی روزگاری» شناخته میشود بکوشد طرحی را که درباره سناریوی زندگی سلمان فارسی از صحابه پیامبر(ص) داشت، به پایان برساند؛ اما فقر بودجه باعث شد پروسه نگارش آنقدرها روی غلتک نیفتد. امرالله احمدجو نویسنده «سلمان فارسی» درباره وضعیت نگارش این سریال و زمانبندی تولید آن گفته است: واقعیت آن است که بهرغم کاملبودن طرح داستانی، درصد کمی از سریال نگارش شده و تقریبا بیشتر آن باقی مانده است که دلیل اصلی آن هم جدینبودن تخصیص بودجه برای تولید این سریال است.
این نویسنده درباره هزینه احتمالی تولید گفت: تعیین برآورد هزینه تولید مربوط میشود به زمانی که کار وارد فاز عملی تولید قرار میگیرد؛ اما در کل باید درنظر داشت این گونه فیلمهای تاریخی و مذهبی به لحاظ تکنیک و ظرافت و کیفیت بالای تولید، هزینهزا هستند. بهویژه که بازیگران متنوع و حجم بالای سیاهی لشکران خودبهخود هزینه تولید را بالا خواهد برد. ولی این را هم باید درنظر داشت که گروه تولید میرباقری و البته شخص خودش خبره کار تاریخی هستند و قادرند با حداقل تلفات مالی پروژه را به انتها برسانند. «مختارنامه» میرباقری زودتر از حد تصور به محصولی فراملی بدل شد و توانست در کشورهای همسایه هم مخاطب داشته باشد. احمدجو درباره اینکه چقدر طرح ابتدایی «سلمان فارسی» این امید را ایجاد میکند که یک سریال فراملی دیگر در رسانه ملی تولید شود؟ اظهار داشت: امیدوارم که اینطور باشد زیرا «سلمان» شخصیت مشترکی است بین همگی مسلمانان و در داستانپردازی سعی خواهد شد در کنار وی شخصیتهای مؤثر صدر اسلام هم واکاوی شوند.
نویسنده این اثر در مورد مراحل و سیر داستانی این سریال گفته است: در این سریال نشان داده میشود که «سلمان فارسی» زندگیاش از کجا شروع شد و چه مراحلی طی شد تا سر از مدینه در آورد و بعد از ملاقات با پیامبر اسلام چگونه روزگار گذراند. بخش اصلی سناریو هم همین بخش بعد از آشنایی با پیامبر است چون این افتخاری است برای ایرانیان و تا ابد این افتخار باقی خواهد ماند که یکی از صحابه به شدت باهوش پیامبر(ص) سلمان بود.
کارگردان آثاری مانند «تفنگ سرپر» و «پشت کوههای بلند» درباره زمان احتمالی آغاز فیلمبرداری «سلمان فارسی» بیان داشت: فعلا تمام فکر و ذکرمان فیلمنامه است؛ اما میدانم که قرار نیست این کار تا پایان سال 95 کلید بخورد. این امیدواری وجود دارد که با حل برخی مشکلات اقتصادی این سریال در سال 96 وارد پیش تولید رسمی شود. احمدجو گفته است: سریال «سلمان فارسی» را برای 40 قسمت خواهیم نوشت و سعی خواهیم کرد که تکتک قسمتها را دارای تعلیق مناسب برای یک فیلمسینمایی کنیم تا بینندگان از آن لذت برده و ما نیز دین خود را به مهمترین ایرانی تاریخ اسلام ادا کرده باشیم.