
با در نظر گرفتن قداست و نقش کلیدی خانواده در قوام و دوام جامعه، خانواده اصلیترین نهاد اجتماعی بوده و استحکام و پایداری هر جامعهای منوط به تحکیم کیان خانواده میباشد و از این رو صیانت از آن در برابر موج ویرانگر و طوفان سهمگین بحرانها و چالشهای بیرونی در نهایت سبب پویایی اجتماع خواهد شد. با این رویکرد نقش پیشگیرانه خانواده در مقابل موج مخرب آسیبهای اجتماعی انکارناپذیر مینماید؛ چرا که خانواده بنابر ماهیت وجودی خویش همواره به مثابه سدی محکم در برابر انحرافات فکری و رفتاری عمل نموده و در صورت مدیریت موثر تا حد بسیار بزرگی میتواند از بروز و ظهور آسیب های اجتماعی و یا حتی چالشهای فراگیر جلوگیری به عمل آورد.
در شرایط فعلی یکی از مهمترین هدفگذاریهای دشمن در عرصه تهاجم فرهنگی و جنگ نرم، تاثیرگذاری بر کیان خانواده است و بر همین اساس صدها و بلکه هزاران شبکه ماهوارهای و سایت و کانال در فضای مجازی شکل گرفته تا تزلزل در نهاد خانواده و تخریب ارزشها و اصول اخلاقی را پیگیری نمایند. بر این مبنا لازم است تا مقاله هوشمندانهای در این عرصه با ابتناء بر ارزشهای اسلامی، انسانی و اخلاقی شکل گیرد که این مهم لزوم بهرهگیری هدفمند از کلیه رسانهها و ظرفیتهای موجود را میطلبد.
نکته قابل توجه دیگر اینکه اگر در هر زمان و هر جامعهای شاهد تبلور ارزشها و تلاش در جهت نیل به آرمانها بودهایم در واقع این امر برگرفته از پویایی نهاد خانواده بوده که توانسته نقش بی بدیل خود را به خوبی ایفا نماید. جامعه ارزشی و انقلابی ایران اسلامی خود گواه گویایی در این خصوص است که بیشتر متدینانه و انقلابی خانوادهها چگونه توانسته است تا با پرورش شیر زنان و غیور مردانی فریاد ظلمستیزی، عدالتخواهی و آزادگی را در عرصه گیتی به صدا در آورده و زمینهساز لرزش کاخهای پوشالی مستکبرین و صاحبان جهانی زر و زور تزویر شود و اتفاقا بر همین اساس است که صاحبان جهانی قدرت و بویژه غرب در تلاشند تا با برنامههای خویش زمینه مرگ خانواده را فراهم نمایند چرا که مرگ خانواده عملا به مثابه مرگ جامعه و فروپاشی کشور از دورن است.
با این رویکرد و در راستای تحقق اهداف متصور در سیاستهای کلی خانواده و رفع دغدغههای رهبر معظم انقلاب در این باب لازم است در طراحی و تدوین کلیه برنامههای کلان اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، خانواده به عنوان محور و کانون اصلی مورد توجه قرار گیرد و از این رو باید آثار و تبعات هر سیاست و برنامهای در قبال خانواده سنجیده شده و به واقع خانواده مبنای هزینه – فایده سیاستها و برنامهها باشد نه مسائل دیگر.
از سوی دیگر لازم است برای تمام طرحها، برنامهها و فعالیتها طراحی و تدوین پیوست فرهنگی – ارزشی با محوریت خانواده در دستور کار قرار گیرد تا زمینه استحکام و البته پویایی روزافزون این رکن رکین جامعه را فراهم آورده و از بروز و ظهور آسیبها و چالشهای اجتماعی جلوگیری نماید.
انشاءالله کلیه دستگاههای مسئول در حیطه خانواده و زنان با نصبالعین قرار دادن این سیاستها و پرهیز از اقدامات صرفا شعارگرایانه و با تکیه بر الگوهای اصیل اسلامی و پرهیز از بکارگیری نسخههای مردود و منسوخ غربی، زمینه صیانت و تحکیم بیش از پیش نهاد خانواده را در جامعه اسلامیمان فراهم آورند.