نگاه

ساز و کارهایی برای وحدت حداکثری

تحرکات این روزهای جریان اصولگرایی نشان از شکل‌گیری ائتلافی بزرگ برای ورود به انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی دارد.
میثم زرندی- تحرکات این روزهای جریان اصولگرایی نشان از شکلگیری ائتلافی بزرگ برای ورود به انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی دارد. انتخاباتی که حساسیت آن نسبت به دورههای گذشته بیشتر حس میشود، چرا که در این دوره از انتخابات مجلس، شاهد تکاپوی اصلاحطلبان و جریانهای انحرافی برای حضور در رقابت انتخاباتی هستیم. با این حال بررسی فعالیتهای احزاب و شخصیتهای مختلف در سال جاری به ویژه در ماههای اخیر نوید همگرایی بزرگ اصولگرایان را میدهد و اظهار نظر شخصیتها و احزاب اصولگرا نیز این نظر را تأیید میکند.

با توجه به اینکه برای تقویت انسجام و وحدت جریان اصولگرایی قدمهای بسیار خوبی برداشته شده است ولی چند نکته حایز اهمیت برای حضور با قدرت و قوت بیشتر اصولگرایان وجود دارد که میتوان به موارد زیر در راستای تقویت وحدت جریان اصولگرایی اشاره کرد:

برگزاری جلسات مشترک احزاب و شخصیتهای اصولگرا

در سال جاری اصولگرایان چندین نشست مشترک با یکدیگر داشتند و در کنار آن نیز طی دیدارهایی به صورت دو جانبه و چند جانبه به بررسی نحوه ورود خود به انتخابات مجلس شورای اسلامی پرداختند.

به نظر میرسد ضرورت دارد احزاب و شخصیتهای مختلف اصولگرا در این جلسات با تکیه بر نقاط مشترک بسیار زیادی که دارند سعی کنند ساز وکاری را برای ورود به انتخابات تعیین کنند؛ البته این اقدام مسبوق به سابقه هم هست و ما در انتخابات دوره هشتم مجلس شاهد ائتلاف ۵+۶ و در دور نهم مجلس شورای اسلامی ائتلاف ۷+۸ با عنوان جبهه متحد اصولگرایان بودیم و اصولگرایان با ساز وکار مشخص توانستند حداکثر نمایندگان مجلس را باتوجه به اعتماد ملت به دست آورند. در این دوره از انتخابات نیز ضرورت دارد اصولگرایان به ساز وکار مشخصی همچون دورههای قبل برسند و بر اساس آن ساز وکار در صحنه رقابت سیاسی حاضر شوند.

بهرهمندی از ظرفیت بالای جامعتین برای تقویت وحدت

چتر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز همواره بر جریان اصولگرا سایه افکنده است و همیشه میتواند محوری برای وحدت و ائتلاف جریان اصولگرا باشد. اعتقاد راسخ اصولگرایان به نقش روحانیت در جامعه و فعالیتهای سیاسی همواره باعث شده که محور وحدت خود را بر مدار مراجع تقلید و بزرگان دین قرار دهند تا هم خدای نکرده تصمیمات خلاف شرع نداشته باشند و هم باتوجه مقبولیت کافی و وافی روحانیت در بین آحاد جامعه، مردم به فهرست مورد تائید روحانیت اعتماد میکنند.

نقش رسانههای حامی اصولگرایان

در دهه اخیر اصولگرایان در عرصه رسانه نیز نقش فعال و مؤثری داشتند، از این رو، نمیتوان از نقش رسانههای حامی اصولگرایان در تقویت و انسجام وحدت اصولگرایان چشم پوشی کرد.

در شرایطی که رسانههای اصلاحطلب همه همّ و غم خود را اختلافافکنی در بین اصولگرایان قرار دادهاند و راهبردهایی را در این زمینه تعیین کردهاند، رسانههای اصولگرا باید واقعیتهای درون اصولگرایان را نشان دهند تا در مقابل «تک» های جریان اصلاحطلب «پاتک» های مناسبی را داشته باشند و جامعه و مردم را از حقایق مربوط به جریان همسو با خودشان آگاه کنند.

در این راستا، باید جلسات هماهنگی بین رسانههای اصولگرا تشکیل شود تا با هماهنگیهای صورت گرفته هم از احتمال وقوع اختلافات جلوگیری کنند و هم اینکه بتوانند واقعیتهای درونی جریان اصولگرا را از زیر غبارهای ایجاد شده توسط اصلاحطلبان به نمایش بگذارند.

لزوم ورود جوانان و چهرههای جدید در انتخابات

تجربه انتخابات دوره دوم شورای شهر تهران نشان میدهد که پوستاندازی در جریان خط ولایت توانست فضای جدیدی را با عنوان اصولگرا در فضای سیاسی کشور ایجاد کند؛ انتخاباتی که به دلیل معرفی چهرههای جدید اصولگرا به مردم منشأ تغییر و تحولی در جریان اصولگرا شد؛ هم از حیث اینکه چهرههای جوان انرژی بیشتری برای فعالیت و خدمت رسانی به مردم داشتند و هم تعامل خوبی که توانستند با شخصیتهای با سابقه اصولگرا برقرار کنند، موفق شدند کرسیهای مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری را کسب کنند.

این تجربه باید در انتخابات مجلس شورای اسلامی سال آینده نیز تکرار شود که قطعا میتواند فضای جدیدی در شرایط انتخابات سال ۹۴ ایجاد کند و زمینههای پیروزی اصولگرایان را هم فراهم کند.

https://shoma-weekly.ir/MVKlea