
نویسنده که از تحلیلگران و محققان جبهه فکر و فرهنگ انقلاب اسلامی است، تلاش کرده است در مقالات، یادداشتها و گفتگوهایش با ارائه توضیحاتی مستدل و مستند به روشنگری درباره تاریخ معاصر، تاریخ انقلاب و وقایع آن بپردازد. آنچه در این مجموعه آمده است، گوشهای از نوشتار و گفتگوهای تحلیلی این نویسنده منتقد و تاریخنگار موقق است.
این کتاب از ۴ بخش تشکیل شده است: مقالات و یادداشتهای تاریخی و تحلیلی، مقالات و یادداشتهای سیاسی اجتماعی، یادداشتهای سیاسی انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری و گفتگوها.
ضرورت تقویت فرهنگ نقد در عرصه تاریخ، آسیبشناسی نهضت مشروطه، تبرئه رضاشاه؟!، نهضت مبارزه با سلطه اجانب، پیوند دین و جنبشهای اجتماعی و سیاسی در ایران، ماهیت سیاسی دکتر علی شریعتی، بنی صدر که مجلس را تابع خودش میخواست، آیت الله منتظری از دریچه تاریخ، تغییر فرهنگ انقلابی در دولت هاشمی رفسنجانی، جریان نقد تاریخ نگاری انقلاب، پنجرهای رو به تاریخ و پاسخ به تاریخ عناوین مقالات بخش اول این کتاب هستند. در بخش دوم مقالاتی درباره وصیت نامه امام خمینی (ره)، جنبش دانشجویی، افشاگری، اسلام بدون شریعت، برخوردهای دوگانه عبدالکریم سروش، ابتلائات عرصه سیاست، رابطه اسلامیت و جمهوریت و... میآید.
مطالعه این کتاب برای همه مخاطبان به ویژه مخاطبان جوان و فعالان تشکلها توصیه میشود و به بسیاری از سئوالات و شبهات تاریخ معاصر، تاریخ انقلاب و عملکرد نظام اسلامی و حوادث پس از انقلاب پاسخ میدهد. چاپ اول این کتاب در ۵۳۲ صفحه، دو رنگ، قطع رقعی، تیراژ ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۱۴۴۰۰ تومان به جامعه علمی و سیاسی عرضه شده است. گفتنی است مسعود رضایی شریفآبادی، نویسنده و تاریخ نگار ۵۱ ساله جبهه فکر و فرهنگ انقلاب است که اخیراً کتاب «سیاستنامه؛ نامههای سیاسی و تاریخی» وی از سوی دفتر نشر معارف منتشر شده است.