
در اندیشه اسلامی زنان و مردان در حقوق انسانی خویش عموما مشترک هستند، در دیدگاه اسلام زنان از حقوقی مانند برخورداری از حیات شایسته، آزاداندیشی، اراده اجتماعی، آزادی، مصونیت از ضررهای مادی و معنوی و تامین امنیت روانی و عاطفی برخوردار هستند. زنان مسلمان همچنین دارای حق بهرهمندی از بهداشت، برنامهریزی و سیاستگذاری و قانونگذاری، مدیریت، اجرا و نظارت در زمینههای گوناگونی هستند.
زنان مسلمان همچنین دارای حق کسبوکار، کار شرافتمندانه، افزایش آگاهی در زمینههای مختلف، شرکت در اجتماعات عبادی، فرهنگی، سیاسی، هنری و ورزشی هستند. علاوهبرآن حق فعالیتهای فرهنگی، تفریحی و برخورداری از آموزش، پژوهش و تولید آثار علمی نیز از دیگر حقوق آنهاست.
بهرهمندی از مالکیت اموال و مشارکت اقتصادی ازجمله حقوق زنان در این زمینه است که براساس آن میتوانند در سیاستگذاریهای اقتصادی سهیم شوند.
زنان مسلمان میتوانند مشارکت سیاسی در عرصههای داخلی بینالمللی و جهان اسلام داشته باشند، زنان با حضور فعال و مؤثر در مجامع بینالمللی میتوانند علاوهبر حقوق خود، از حق مستضعفین و کودکان نیز دفاع کنند.
به دلیل حمایتهای قضایی، زنان مسلمان میتوانند در همه مجامع حضور فعال داشته باشند.
لازم است بهدلیل بهرهگیری از دیدگاه اسلام نسبت به حقوق انسانی زنان، حقوق مشترک زن و مرد و حقوق ویژه زنان اقدام کنیم و وظیفه ما زنان مسلمان است که الگویی شایسته به جهان ارائه دهیم.
امیدواریم نسبت به پیشنهاد تدوین سند مشترک میان کشورهای اسلامی اقدام اساسی صورت گیرد. همچنین با ارائه الگوی شایسته بتوانیم زنان را در کل جهان اسلام هدایت کنیم.
باید در جهت ترویج فرهنگ و سیره رضوی، معصومی، فاطمی، علوی و مهدوی بیشتر تلاش کنیم.