آیین افتتاحیه جشنواره بین المللی امام رضا (ع) در حرم مطهر حضرت معصومه (س) همراه با آغاز رسمی جشنهای دهه کرامت و آیین خطبه خوانی حضرت فاطمه معصومه (س) در شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر کریمه اهل بیت (ع) برگزار شد.
این مراسم با حضور تعدادی از خادمان حرم امام رضا (ع) برگزار شد و مدیحه سرایی و مولودی خوانی، شعرخوانی، گلباران ضریح مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) و... از جمله برنامههای آیین آغاز جشنهای دهه کرامت و همچنین افتتاحیه جشنواره بین المللی امام رضا (ع) بود.
سید جواد جعفری، مدیرعامل بنیاد بینالمللی جشنواره امام رضا (ع)، با بیان اینکه دهه، کرامت دهه، شکرانه، میلاد امام رضا (ع) و حضرت فاطمه معصومه (ع) بوده است، اظهارداشت: آنچه در دفتر دهه، کرامت به عنوان جشنواره امام رضا (ع) انجام میشود با دو هدف عمده از جمله شناساندن آثار فرهنگ و هنری چه در داخل و چه در خارج از کشور و گسترش فرهنگ رضوی و انتشار آثار مرتبط با آن شکل گرفته است.
وی ادامه داد: جشنواره، امام رضا (ع) از مراحلی چون مهندسی برنامهها با شورای مشورتی، تصریح برنامهها در عرصه، ملی، تدوین برنامهها در بخش بینالمللی، پذیرش آثار داوری، انتخاب برگزیدگان جشنواره کتاب سال شکل گرفته که دویست و شانزده هزار اثر مرتبط با فرهنگ رضوی، توزیع و دویست شانزده اثر برگزیده شدهاند.
جعفری از مراحل دیگر شکلگیری جشنواره، امام رضا (ع)، به انتخاب خادمان نمونه فرهنگ رضوی، برگزاری یادمان روز ورود حضرت امام رضا (ع) در شلمچه، دروازه ورود تشیع به ایران، افتتاحیه جشنواره در تاریخ اول ذیالقعده مصادف با تولید حضرت معصومه (ع) و اجرای هشتاد و پنج عنوان برنامه، ویژه امام رضا (ع) در سراسر کشور اشاره کرد.
مدیر عامل بنیاد بینالمللی جشنواره امام رضا (ع) در ادامه خبرداد: مراسم اختتامیه جشنواره در سالن همایشهای صدا و سیمای شهر مشهد در تاریخ ۱۵ شهریور با معرفی شانزده خادم فرهنگ رضوی برگزار میشود. در این دوره از جشنواره که دوازدهمین دوره آن است، دو اقدام جدید و منحصر به فرد نیز روی داد، رونمایی از خبرنگاری فرهنگ رضوی و کتاب غزال غزل به همراه آثار نگارگری استاد فرشچیان در قالب جشنواره، امام رضا (ع) تولید شده است. لازم به ذکر است که دانشجویان نیز با برگزاری برنامههایی در اردیبهشت ماه سال جاری در دوازدهمین جشنواره امام رضا (ع) شرکت داشتند. در بخش بین الملل این جشنواره که در نیمی از دوازده جشنواره حضور داشته، بخشهای متنوعی وجود دارد. لازم به ذکر است که این بخش از جشنواره به عهده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گذاشته شده است. رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مورد این بخش گفت: بومی سازی این جشنواره در جهان از اهداف این جشنواره به شمار میرود که در ابتدا دبیرخانه کمیته اجرایی بخش بینالملل جشنواره در اداره کل همکاریهای فرهنگی و هنری تشکیل و بعد به رایزنیها و نمایندگیهای فرهنگی ایران در خارج از کشور طی ارسال نامه به عنوان میزبان این جشنواره درخواست اعلام برنامه شد. ترکمان ادامه داد: بعد از دریافت برنامهها و درخواستهای این رایزنیهای فرهنگی جمعبندی و تفکیکی موضوعی این درخواستها انجام شد و در نهایت متناسب با مقتضیات هر کشور و درخواستهای نمایندگان فرهنگی خارج از ایران برنامههای هر کشور برنامهریزی شد. رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به گسترش دامنه این جشنواره به بیش از ۷۵ کشور جهان اشاره کرد و گفت: با توجه به استقبال خوب کشورهای جهان، پیش بینی میکنیم در سالهای بعدی و دورههای آتی این رویداد معنوی، کشورهای بیشتری میزبان جشنواره امام رضا (ع) باشند.
ترکمان با اشاره به تعداد میزبانان خادمان رضوی، اظهار داشت: امسال هشت کشور میزبان خادمان رضوی هستیم که از جمله این هشت کشور میتوان به سوئیس، گرجستان، ترکمنستان، لبنان، ماداگاسکار و اوگاندا اشاره کرد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه یادآور شد: با مشارکت مجموعه نهادهای عضو شورای سیاستگذاری، محصولات و اقلام فرهنگی ارزشمندی برای حمایت و پشتیبانی برنامههای بینالمللی جشنواره در سطح گسترده تهیه و ارسال شد. وی در راستای تشریح برنامههای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خصوص فعالیت در جشنواره بین المللی امام رضا (ع) خاطرنشان کرد: امسال از هشت کشور جهان شامل گرجستان، پاکستان، اوگاندا، عراق، سوئیس، لبنان، ماداگاسکار، اسپانیا میزبان خادمان رضوی هستند؛ ارسال
۲۰۰ بسته فرهنگی شامل کتاب، دی وی دی، پوستر حرم رضوی، تابلو عکس نمایشگاهی، ۳۰۰ نسخه فیلم مستند با زیرنویس با موضوع فرهنگ رضوی به رایزنیهای فرهنگی؛ سریال ولایت عشق نیز با ترجمه به زبانهای مختلف به همراه ۲۷ نما آهنگ در حوزه مرتبط با امام رضا (ع) در اختیار رایزنیها قرار گرفته است؛ کتابهایی نیز به زبان اسپانیایی، اردو، انگلیسی، عربی، فرانسوی با موضوع رضوی ترجمه و ارسال شده است؛ همچنین ۲۲۰ نسخه کتابخانه دیجیتال نیز برای بهره برداری به رایزنیهای مختلف ارسال شده است.
ابراهیمی ترکمان تجلیل از هنرمندان کشورهای مختلف، سخنرانی در کشورهای مختلف، برنامههای گروههای تواشیح، قرائت قرآن توسط قاریان، برگزاری شبهای شعر رضوی، مسابقات و کارگاههای مختلف معماری با موضوع خلق آثار رضوی را از دیگر برنامههای این سازمان برشمرد.