نگاه

جریانی که یک شبه به فکر مردم افتاد

ادعای گره زدن مشکلات کشور به برجام و fatf در حالی از سوی جریان اصلاح طلب مطرح می شود که شرایط امروز کشور نتیجه ی هشت سال اعتماد به کدخدا بود و با وجود اینکه ایران به تمامی تعهدات خود عمل کرد، بنا بر اظهارات مسئولین وقت،هیچ گشایش اقتصادی توسط آمریکایی‌ها و شرکای اروپایی آن‌ها برای ایران فراهم نشد
تصمیم دولت سیزدهم برای اصلاح ارز ترجیحی که مورد تایید اکثر کارشناسان حوزه ی اقتصادی قرار گرفته ، با موجی از هجمه و تخریب از سوی جریان اصلاح طلب و همفکران آنها مواجه شده است، جریانی که 8 سال گذشته در دولت و مجلس سکان اداره امور کشور را به دست داشتند؛ همان افرادی که خود مسبب بخش عظیمی از شرایط نابسامان موجود هستند، آنها که به وقت پاسخگویی تلاشی برای اقناع اذهان عمومی نکردند این روزها با تطهیر هشت سال مدیریت ناکارآمد دولت گذشته سلاح نقد به دست گرفته و تا میتوانند به تخریب دولت انقلابی دست می زنند تا خود را حامی مردم و مطالبه گر حق آنان جا بزنند. آنها با انتشار پیوسته توئیت، یادداشت و دهها ترفند دیگر به دولتمردان متلک پرانی کرده و برجام را تنها راه حل نجات کشور از مشکلات اقتصادی می دانند، این جریان در طول هشت سال گذشته چشم خود را مقابل ناتوانیها و ناکارآمدیهای دولت بست و تمرکز خود را بر تغییر ریل کشور از مسیر انقلابیگری به سمت خوشبینی به غرب قرار داد و اکنون هم با سوء استفاده از شرایط موجود که بخش اعظم آن متوجه همین سیاست سرسپردگی این جریا ن به غرب است می خواهد با فرار رو به جلو دوباره مشکلات کشور را به خارج گره زده و به مردم القا کند که تمامی مشکلات موجود به علت احیا نشدن برجام است و تا برجام احیا نشود مشکلات کشور حل نخواهد شد.

عباس عبدی

عباس عبدی، از جمله فعالین اصلاح طلب در این باره می نویسد: «پاسخ به حل مسئله امروزِ اقتصاد ایران را نباید در دانش اقتصادی دنبال کرد. متأسفانه امید به حل مسائل اقتصادی امروز ایران را باید در میدان سیاست جستوجو کرد که راه آن نیز باز نیست. از همه مهمتر اینکه بدون حل برجام چشمانداز روشنی نخواهد داشت.”

محمد تقی فاضل میبدی

محمد تقی فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم-تشکلی که ۸ سال از دولت تدبیر و امید حمایت میکرد- با اشاره به اینکه آقای رئیس جمهور، اگر اقتصاد کشور سامان نیابد و گرانیها مهار نگردد، خدای نکرده باید منتظر شورش گرسنگان بود، دولتمردان را خطاب قرار داد و گفت: بیایید تا دیر نشده چارهای بیاندیشید. همه میدانیم که اقتصاد کشور با تحریمها گره خورده تا کی میتوان مردم را با خطبه و سخنرانی و وعده وعید امیدوار کرد؟!

علی ربیعی

علی ربیعی، سخنگوی دولت تدبیر و امید هم در در یادداشتی در سایت آفتاب می نویسد : «حالا قبول کردید دولت روحانی زیر فشار تحریمها بود؟ هر چه بود آن روزهای سخت گذشت و تاریخ قاضی منصفی است. پیشتر، وقتی از تأثیر مرگبار تحریمهای ظالمانه در تهدید زندگی، معیشت، نشاط و روان جامعه و نیز از همبستگی تحریم و FATF در به خطر انداختن جان انسانها سخن گفته میشد، باید ریسک انواع برچسبها به جان خریده میشد. این روزها آنچه انکار میشد، اندک اندک بر زبانها جاری میشود. امروز کاملا مشخص شده است که هیچ کس در پی گره زدن تحریمها به سفره مردم نبود... خوشبختانه امروز به مدد تلاشهای صورت گرفته، از ایران رفع شبح امنیتیسازی شده و امریکا تبدیل به یک محکوم اخلاقی و تنها در عرصه بینالمللی شده است.این در حالی است که بنا بر گفته ی کارشناسان عمده مشکلات اقتصاد کشور به علت درون زا نبودن آن و تاثیر پذیری از تکانههای بیرونی است، ادعای گره زدن مشکلات کشور به برجام و fatf در حالی از سوی جریان اصلاح طلب مطرح می شود که شرایط امروز کشور نتیجه ی هشت سال اعتماد به کدخدا بود و با وجود اینکه ایران به تمامی تعهدات خود عمل کرد، بنا بر اظهارات مسئولین وقت،هیچ گشایش اقتصادی توسط آمریکاییها و شرکای اروپایی آنها برای ایران فراهم نشد همچنین ادعای راه حل سیاسی برای مشکلات اقتصادی در حالی مطرح می شود که خروجی این نگاه در 8 سال گذشته، افزایش دو برابری تحریم ها بود این نگاه موجب شرطیسازی و پیوند زدن مسائل و مشکلات اقتصادی به میز مذاکره با آمریکا شد که در نهایت، به دستاورد «هیچ» منجر شد. ادعای سرسپردگان غرب بری آنکه میراث بیعملی و بیتدبیری خویش را از اذهان و افکار عمومی پاک کنند بار دیگر قصد انحراف باور ایرانی از مسیر خودباوری عزتمندانه به سمت نگاه ملتمسانه به دشمن بیرونی را دارد؛ درحالیکه مسیر مشخص است و برنامه مطلوب، همانا اقتصاد درونزای بروننگر است و بس.

https://shoma-weekly.ir/FrDxtq