نگاه

«تولید ملی، ثروت ملی»

«سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی» تداوم امر مهم جهاد اقتصادی است. بدین معنی که اهداف، الزامات، خصوصیات و شاخص‌های یک مبارزه و یک جهش آگاهانه در حوزه اقتصادی مورد تأکید جدی است.


حسین انواری - هدایت راهبردی مقام معظم رهبری به عنوان «سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی» تداوم امر مهم جهاد اقتصادی است. بدین معنی که اهداف، الزامات، خصوصیات و شاخص‌های یک مبارزه و یک جهش آگاهانه در حوزه اقتصادی مورد تأکید جدی است.مقابله با تحریم‌های اقتصادی دشمنان جمهوری اسلامی و نشان دادن قدرت نظام اسلامی در زمینه حل مشکلات اقتصادی در رأس برنامه‌های این حرکت جهادی قرار داشته و مجموعه فعالیتها در همه ارگانها و دستگاههای نظام اسلامی باید به سمت آن حرکت نماید و بر تحرک و پیشرفت اقتصادی اهتمام ورزند.در اوضاع کنونی منطقه و جهان، هر کشوری که نتواند از لحاظ اقتصادی، علمی و زیرساخت‌ها از رشد لازم برخوردار شود، بی رحمانه مورد حمله قرار می‌گیرد و نسل جوان و فعال کشور را به ناامیدی می‌کشاند.
اقتصاد ستون فقرات نظام است و همانند خون در رگ‌های ملت باید بتواند به درستی گردش کند تا سلامتی همه مردم تامین شود. اگر بین مردم و اقتصاد شکاف حاصل شود استواری مردم بر موازین دینی را مشکل ساز خواهد نمود.
نظام اقتصاد اسلامی یکی از زیرمجموعه‌های تشکیل دهنده نظام اجتماعی وانسان محور است هدف کلی از تغییرات در نظام اجتماعی، گسترش زمینه و بستر تقرب جامعه بسوی حق تعالی است. بر این اساس اقتصاد اسلامی هدف واسطه‌ای برای دستیابی به هدف نهایی یعنی «تحقق هدف و نهایت انسانی است» اقتصاد اسلامی به دنبال ایجاد حیات طیب و تحقق عدالت اقتصادی و پیشرفت و اقتدار نظام اسلامی است حفظ منافع محرومین و افزایش توان اقشار محروم و کم‌درآمد و تأمین اساسی‌ترین نیازهای مردم به ویژه مردم محروم و مستضعف و کاهش فاصله و شکاف طبقاتی از اهداف مهم جهاد اقتصادی است. جهاد اقتصادی یک مجاهدت و یک حرکت هدفمند و هوشمندانه و با توکل به خداوند متعال و با اعتماد به حمایت الهی است. دو رکن اساسی در اقتصاد اسلامی عبارت است از: «افزایش ثروت ملی» و «برقراری عدالت اجتماعی».
افزایش ثروت ملی در گرو هموار شدن سرمایه‌گذاری و تولید برای همه مردم و تبدیل دارایی‌های کم بازده به ثروتی پر اثر و پیش برنده است. رسیدگی به امور مردم و تأمین رفاه و آسایش مردم، یک اصل و پایه مهم در نظام مردم‌سالاری دینی است. مردم سالاری دینی؛ چارچوب اصلی نظام و در بردارنده کرامت حقیقی انسان و تأمین کننده نیازهای عمومی مردم است و عدالت اجتماعی از مسیر رونق تولید و شکوفایی اقتصاد قابل تحقق است. پرداخت مستمری‌ها و یارانه‌های نقدی برای کاهش فقر در عین مثبت بودن و اقدامی ارزشمند، برای دوره‌ای محدود باید با رونق تولید همراه باشد تا بتواند عدالت را تأمین نماید. تبدیل منابع و دارایی‌های خدادادی به منابع پولی و توزیع نقدی ثروت بین مردم به عنوان روشی برای تأمین عدالتی پایدار نمی‌تواند مقبول افتد. رونق تولیدات اقتصادی کشور موجب ایجاد اشتغال و کاهش تورم می‌گردد و عزت و کرامت انسانی ارتقاء می‌یابد.
حرکت عظیم اقتصادی مستلزم آن است که:
-روحیه جهادی را ارتقاء بخشیم و برای رونق اقتصادی مجاهده نماییم.
-از مسائل حاشیه‌ای که اتحاد و انسجام ملی را مخدوش می‌کند فاصله بگریم.
-ظرفیت‌ها و منابع عظیم داخلی را باور کنیم.
-تنگ نظری‌ها و خودخواهی را کنار نهیم.
-با رانت خواری‌ها به شدت برخورد کنیم.
-فرهنگ کار و تلاش را گسترش دهیم.

 

https://shoma-weekly.ir/DAQ9w5