دانش بنیانى ذاتى، پژوهش محورى دائمى، آینده نگرى کمال جویانه، واقع گرایى عملیاتى (از لحاظ توجه به مزیت هایى که در بخش ها و مناطق مختلف داریم و قابلیت هایى که ممکن است بالفعل و استعدادهایى که مى تواند شکوفا شود- شایسته سالارى) از الزامات اولیه نوآورى است. بدون آنها نوآورى و شکوفایی در حد شعار و حرافى مى ماند و اثربخش نمى شود.
از طرفی لازمه حرکت انقلاب در شرایط فعلی کار کردن مسئولان در جهت خودکفایی کشور است. لذا نزدیک ۱۸ سال است که مرکز تحقیقات موتور تاسیس شده و الحمدلله در این مدت گره های متعددی را باز کرده و طرح های مهمی را با بهره گیری از امکانات و تجهیزات داخلی و استفاده از نیروهای متخصص ایرانی و هر جا نیاز بوده با مشورت گرفتن از مؤسسات با تجربه و شناخته شده جهانی، به ثمر رسانده است. همین امروز نیز بر مبنای تشخیص نیاز واقعی کشور و نقشه راه مصوب، مشغول طراحی با رعایت معیارهای زیست محیطی و کمینه کردن مصرف سوخت، برای تامین نیاز آتی کشور است.
آیا دور زدن چنین مرکزی و سپس خضوع در مقابل شرکت های خارجی برای خرید محصول آنها، آن هم به قیمت گزاف، در حالی که امکان طراحی و تامین آن محصول با همان کیفیت یا کیفیت برتر و به ویژه هزینۀ کمتر و متناسب با شرایط کشور وجود دارد، تحریم کردن خود و به رونق انداختن کسب و کار رقبای ما در خارج و تبدیل کردن ما به بازار مصرف کالاهای آنها و تعطیل کردن مراکزی که به حق کانون های اقتصاد مقاومتیاند، محسوب نمی شود؟