نگاه

تجویز رهبری برای اثربخشی امر به معروف

پانزده ساله بودیم و دسته‌جمعی امر به معروف و نهی از منکر می‌کردیم. یکی می‌گفت و دیگری و بعد دیگری تکرار می‌کردند و اثرش زیاد می‌شد و فهمیدیم که اثر در جماعت است: یدالله مع الجماعه. عین جملات ایشان است در باره 15 سالگی‌شان.
حجت الاسلام و المسلمین زرگر- یکی از مسائلی که دغدغه هر فرد مسلمانی است این است که چون خود را مکلف می‌داند، دنبال این است که ببیند تکلیفش در برابر مسائل مبتلا به جامعه چیست؟ شما نگاه می‌کنید و می بینید که مراجع بزرگوار70،60 سال تلاش می‌کنند تا احکام شرعی یک شیعه را در ابعاد و موضوعات مختلف، تبیین کنند، برای اینکه یک مسلمان در فردای قیامت حجت داشته باشد که در ارتباط با تکالیفی که داشتم، ان‌شاءالله انجام وظیفه کردم.
یکی از موضوعات بسیار سختی که به عنوان تکلیف یک مسلمان، مخصوصاً شیعه در برابر اوست، بحث امر به معروف و نهی از منکر است. وظیفه شیعه در این زمینه، سخت‌تر و سنگین‌تر است. آیات و روایات فراوانی در این زمینه هست و مهم‌تر ازهمه شیوه‌ها و رفتارهای ائمه ما در امر به معروف و نهی از منکر هست. سراسر زندگی این بزرگواران امر به معروف و نهی از منکر است.
نکته مهم این است که ما درقبال این فریضه چه باید بکنیم؟ ائمه ما این چنین بودند، اوتاد آنها این چنین بودند، علمای ما این چنین بودند. الان وظیفه ما در نظام مقدس اسلامی چیست؟ طبیعی است که در این زمینه باید از آقا به عنوان ولی امر سوال بکنیم که شما بفرمائید وظیفه ما در قبال این فریضه چیست؟ موقعی که قرار شد روی این فریضه کار شود، موقعی که محضر آقا شرفیاب شدیم، ابتدا بسیار محبت فرمودند و سپس افزودند: شما ستاد اجرای امر به معروف و نهی از منکر نیستید، بلکه ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر هستید. شما باید کاری کنید که مردم همان طور که نمازخواندن را واجب می‌دانند و انجام می‌دهند، امر به معروف و نهی از منکر را هم واجب بدانند و انجام بدهند. بخشی را هم مردم باید انجام بدهند که دو بخش هست: قلبی و لسانی. نمایندگان بعضی از ارگان‌ها مطرح کردند که ما متولی امر به معروف و نهی از منکر هستیم. این سوال نزد آقا مطرح شد و ایشان فرمودند  امر به معروف و نهی از منکر اختصاص به قشر خاصی ندارد و مثل نمازخواندن وظیفه همه مردم است. بعضی از برادرها گاهی به من می‌گویند برای امر به معروف و نهی از منکر به من کارت بدهید. جواب من این است که مگر وقتی می‌خواهی به مسجد بروی و نماز بخوانی کارت نشان می‌دهی؟ امر به معروف و نهی از منکر وظیفه همه مسلمان‌هاست.
در همان جلسه آقا فرمودند: شما باید کاری بکنید که ده نفر یک مطلب را بگویند، نه اینکه یک نفر ده بار بگوید. فرمودند: اثر زبان از بمب اتم هم بیشتر است.
ما در این زمینه وظیفه‌مان اطاعت از ولی امر است. شما الان در موتلفه، خودتان را متولی امر به معروف و نهی از منکر می‌دانید. من واقعاً تشکر می‌کنم.
 تنها حزبی که تشکیلات خوب و منظمی دارد، همین موتلفه است و طبیعی هم هست، چون از همان لحظه اولی که این حزب به وجود آمده و در طول فعالیتشان تا امروز، مطیع امر ولی بوده‌اند و این نعمت بزرگی است که انسان هیچ وقت از مسیر مستقیمش منحرف نشود. من فکر می‌کنم موتلفه باید در زمینه امر به معروف و نهی از منکر هم پیشقدم باشد. بیائید نکته‌ای را که آقا در این زمینه فرموده‌اند عملیاتی کنیم و آن هم اینکه ما باید کاری کنیم که به جای آنکه یک نفر ده بار بگوید، ده نفر یک بار بگویند. در یک محل نیروهای خوب اعلام آمادگی برای همکاری با شما می‌کنند. برنامه ریزی و سازماندهی کنید. ده نفر به این ترتیب می آیند. کافی است در یک محل فقط سه تا ده نفر، یعنی سی نفر فقط بگویند و در برود و نایستد که درگیری شود. سی نفر که یک مطلب را تذکر بدهند، بعید است که اثر نکند. کتاب زندگی شهید بهشتی را مطالعه می‌کردم، جمله عجیبی را از ایشان دیدم. می‌گوید: پانزده ساله بودیم و دسته‌جمعی امر به معروف و نهی از منکر می‌کردیم. یکی می‌گفت و دیگری و بعد دیگری تکرار می‌کردند و اثرش زیاد می‌شد و فهمیدیم که اثر در جماعت است: یدالله مع الجماعه. عین جملات ایشان است در باره 15 سالگی‌شان.
امیدواریم یک عده به عنوان الگو و پیشقراول به میدان بیایند و به‌تدریج همه مردم وارد این عرصه بشوند و ان‌شاءالله روزی برسد که همان طور که متدینین ما بی‌مبالاتی نسبت به نماز را نمی‌پذیرند، بی‌مبالاتی نسبت به این فریضه مهم را هم نپذیرند.

https://shoma-weekly.ir/kptoNF