
ما ایرانیان به یمن انقلاب اسلامى خود را از لوث ستمشاهى پاک کردیم و براى نظام حکومتى جدید با الهام از تعالیم اسلامى، نوعى مردم سالارى مقید به دین را برگزیدیم و نام آن را جمهورى اسلامى نهادیم و براى آن قانون اساسى پیشرفته اى تدوین کردیم اما در مقام عمل نسبت به آن قانون اساسى گرفتار برخى انحرافات شدیم و از آرمانهاى آن فاصله گرفتیم و بعضاً مرتکب خطا و ضعف و اشکال و تباهى شدیم. پایدارى و اقتدار و پیشرفت ما در گرو ویژگى قابلیت پالایشگرى فردى و اجتماعى ما است. این ویژگى نیابد به افسردگى و خداى ناکرده به خاموشى بگراید. نداهاى اعتراض مردمى در هفته هاى گذشته ، منهاى جریان انحرافى و ضدانقلابى منافقانه که اخیراً بر آن سوار شد، نشانه اى از زنده بودن جامعه و فعال بودن براى زدودن کاستى ها و اصلاح انحرافات است که قطعاً باید مغتنم شمرده شود و در عین حال باید مراقبت نمود تا بهانه به دست دشمن نیفتد و در دام اهل باطل نیفتیم و به کمند معاندان و لجبازان و ترفندهاى خیره سران و آشوبگران گرفتار نشویم:
١- مشکلات و تباهى ها را باید تماماً بشناسیم و دسته بندى کنیم؛ چیزى را نباید فروگذار کرد اما اصلى و فرعى باید از هم جدا شود.
٢- ریشه شناسى مشکلات و ارائه تحلیل درست از روند شکل گیرى آنها و فراگیر شدنشان با تمام آثار و تبعات ناخوشایندى که داشته است ، با حفظ شفافیت و بدون رودربایستى ، از قدمهاى مهم بعدى است. پى بردن به علل و عوامل اصلى نتیجه آن خواهد بود.
٣- جستجوى راه حلهاى علمى و جامع براى اصلاح زمان بندى شده نابسامانیها با اتکا به استعداد بسیار خوب پالایش که در جامعه ما وجود دارد ، بدون فراموش کردن شگردهاى تضعیف کننده و یأس آور بدخواهان ، کارى است که در ادامه آنچه آغاز کرده ایم ، بلافاصله پس از مرحله شناخت باید تکمیل شود.
٤- سپردن پرچم اصلاح به دست کسانى که دردآشنا و خود مصون از آلودگى باشند و در هنگام اصلاح تحت تأثیر منافع شخصى و خانوادگى و طایفگى و گروهى قرارنگیرند و با برنامه اى زمان بندى و بتوانند با استفاده از همیارى مردم و استقبال از نظارت منسجم عمومى ، بر اجراى جدى راه کارها مبادرت و اهتمام ورزند.