ادب و هنر

انحطاط فرهنگی غرب در برابر اسلام؛ پرونده مدعیان آزادی سیاه‌تر می‌شود

تاریخچه‌ جرائم نفرت‌محور در غرب از جمله هتک حرمت قرآن کریم نشان می‌دهد نهادهای سیاسی و حقوقی غرب، نه تنها مخالف این اقدامات نیستند بلکه با عدم مجازات افراط‌گرایان، از تداوم این روند حمایت می‌کنند؛ روندی که اولین مشخصه‌اش، انحطاط فرهنگی غرب در برابر اسلام است.

حادثه هتک حرمت قرآن کریم در استکهلم پایتخت سوئد که روز شنبه (اول بهمن‌ماه/ ۲۱ژانویه) انجام شد، خشم مسلمانان را برانگیخت.این اقدام با انتقاد و محکومیت کشورهای عربی و اسلامی مواجه شد که آن را «اقدامی تحریک آمیز علیه احساسات یک و نیم میلیارد مسلمان» توصیف کردند.

حالا حق آزادی بیان توجیهی است که کشورهای اروپایی و جهان غرب برای چراغ سبز نشان دادن به چنین رفتارهایی در سرزمین‌های خود به کار می‌گیرد؛سرزمین‌هاییکه بیش از ششصدهزار مسلمان در آن زندگی می‌کنند. این در حالی است که کشورهای اسلامی از گنجاندن این اقدامات در اصطلاح آزادی بیان امتناع می‌ورزند و می‌گویند که این‌ها اقداماتی هستند که قطعاً به جرائم نفرت‌محورتبدیل می‌شوند.

حادثه سوزاندن یک نسخه از قرآن کریم کهاخیراًاتفاق افتاد، اولین مورد نبوده و سوئد هم اولین کشوری غربی نیست که این اقدام، به شکل بی‌پروا در آن صورت می‌گیرد. در ادامه گاه‌شماری از برجسته‌ترین وقایع مربوط به هتک حرمت به قرآن، از جدیدترین تا قدیمی‌ترین آن‌ها در قرن فعلی، توسط خبرگزاری «آناتولی» جمع‌آوری شده که در ادامه آن را مرور می‌کنیم.

با این رصد تاریخی روشن می‌شود که اکثر حوادث هتک حرمت به قرآن کریم یا مستقیماً توسط «راسموس پالودان»رهبر حزب راست‌گرای افراطی دانمارکی و یا حامیان او هدایت شده است.

۲۱ ژانویه ۲۰۲۳

پالودان، رهبر حزب راست‌گرای افراطی دانمارکی یک نسخه از قرآن را در نزدیکی سفارت ترکیه در استکهلم، پایتخت سوئد سوزاند؛ آن هم تحت حمایت نیروهای پلیس که در حین ارتکاب این جنایت از نزدیک شدن کسی به وی جلوگیری می‌کردند تا در آزادی و امنیت کامل این اقدام را انجام دهد.

۳ جولای ۲۰۲۲

«لارس تورن» - رهبر جنبشیموسوم به «اسلامی‌سازی نروژ را متوقف کنید»،یک نسخه از قرآن کریم را در محله‌ای که یک جامعه بزرگ مسلمان در حومه پایتخت اسلو زندگی می‌کنند، سوزاند. این صحنه خشم تعدادی از مسلمانان را برانگیخت و آن‌ها برای خاموش کردن آتش سوزان شتافتند و خیلی زود جمعیتی برای اعتراض علیه این فعالیت‌ها در این محله تجمع کردند.

۱ مه ۲۰۲۲

پالودان سال ۲۰۲۲با وجود امتناع پلیس از دادن مجوز به وی برای چنین اقدامی، بار دیگر قرآن کریم را در مقابل مسجدی در سوئد سوزاند.در حالی که یک گروه ۱۰ نفره سعی در جلوگیری از سوزاندن قرآن توسط او را داشتند، او کارش را کرد و سپس با ماشین فرار کند.

۱۴ آوریل ۲۰۲۲

راسموس پالودان آوریل۲۰۲۲ یک نسخه دیگر از قرآن کریم را در شهر لینشوپینگ، جنوب سوئد تحت حفاظت پلیس سوزاند. درگیری میان معترضان و پلیس در پی آتش زدن قرآن کریم منجر به مجروح شدن ۲۶ پلیس و ۱۴ تظاهرکننده و آسیب‌دیدن ۲۰ خودروی پلیس شد.

۳۰ آگوست ۲۰۲۰

گروه افراطیضد اسلامی از کشور نروژ که به نام جنبش «SIAN»(اسلامی سازی نروژ را متوقف کنید) در جریان تظاهرات ضداسلام در اسلو، پایتخت این کشور صفحاتی از قرآن کریم را پاره کرد و بر روی آن‌ها آب دهان انداخت.

۲۸ آگوست ۲۰۲۰

سه فعال در حزب «خط افراطی» پالودان دانمارک در شهر «مالمو» سوئد یک جلد قرآن را سوزاندند؛ اقدامی که در نتیجه درگیری‌های خشونت‌آمیزی بین پلیس سوئد و تظاهرکنندگان در پی داشت. با این اقدام، مقامات سوئدی راسموس پالودان، رهبر این حزب را به مدت دو سال از ورود به خاک این کشور منع کردند.

۱۷ نوامبر ۲۰۱۹

جنبش افراطی «اسلامی‌سازی نروژ را متوقف کنید» تظاهرات دیگری را ترتیب داد و طی آن دو نسخه از قرآن را به سطل زباله انداخت.سپس لارس تورسن، رهبر این گروه یک نسخه دیگر را سوزاند و باعث شد بسیاری از معترضان حاضر در آن زمان در میدان شهر به او حمله کنند. رسانه‌ها در این باره اعلام کردند که طی این اقدام یک پناهجوی سوری از حصار اطراف تظاهرکنندگان خود را به لارس تورسن رساند و هنگامی که اقدام به آتش‌زدن قرآن می‌کرد، چند ضربه او زد؛ اما بلافاصله توسط پلیس متوقف شد.

۸ ژوئن ۲۰۱۹

مقامات کشور آلمان حدود ۵۰ قرآن پاره شده را در داخل مسجد «الرحمه» در مرکز شهر «برمن» پیدا کردند.در نتیجه شورای مرکزی مسلمانان آلمان این حادثه را به شدت محکوم کرد و هدف از این اقدام را ایجاد «گرداب نفرت و خشونت علیه مسلمانان و مساجد آن‌ها» اعلام کرد.

۲۲ مارس ۲۰۱۹

پالودان، سیاستمدار افراط‌گرا از دانمارک به بهانه اعتراض به اقامه نماز جمعه توسط مسلمانان این کشور وقیحانه اعلام کرد که در مقابل ساختمان پارلمان دانمارک، نسخه‌هایی از قرآن کریم را سوزاندم. در حالی که مسلمانان دانمارکی، نماز جمعه را در مقابل ساختمان پارلمان اقامه کرده بودند تا کشتارها در دو مسجد نیوزیلندی را محکوم کنند.

۲۵ دسامبر ۲۰۱۵

گروهی از تظاهرکنندگان در فرانسه به نام «افراد نقابدار» به نمازخانه مسلمانان در محله‌ای پرجمعیت در «آژاکسیو»، واقع در جزیره «کرس» در جنوب این کشور حمله کردند؛ آن‌ها پس از مجروح کردن آتش نشانان و یک پلیس در حمله خود، نمازخانه را تخریب، قرآن‌ها را سوزانده و عبارات ضد عربی نوشتند.

دسامبر ۲۰۱۵

مرد چهل و دو ساله ازدانمارکیک جلد قرآن کریم را در حیاط خانه‌اش سوزاند و فیلمی از این اقدام خود را در فضای مجازی منتشر کرد. حدود دو سال بعد، مقامات دانمارکی او را به دلیل سوزاندن یک نسخه از قرآن به توهین به مقدسات متهم کردند که طبق قانون حداکثر و تنها ۴ ماه حبس داشت. اما با این حال، مدعی العموم در این باره گفت که محکومیت این مرد به چنین اتهامی، فقط جریمه نقدی داشته باشد!

۲۷ دسامبر ۲۰۱۴

به گزارش پایگاه اینترنتی «بیزینس اینسایدر»، دسامبر ۲۰۱۴ پلیس انگلیس مرد جوانی را که یک نسخه از قرآن کریم ترجمه شده به زبان انگلیسی را پاره کرده و در توالت گذاشته و سپس سوزانده بود، دستگیر کرد؛ البته بعدها مقامات این کشور او را با قرار وثیقه آزاد کردند!

۲۸ آوریل ۲۰۱۲​

«تری جونز» کشیش آمریکایی در اعتراض بهحکم قضایی برای یک کشیش مجرم زندانی در ایران، یک جلد قرآن را سوزاند و تصاویر این اقدام خود را در اینترنت پخش کرد.

۲۲ مارس ۲۰۱۱

همین کشیش آمریکایی (تری جونز) پس از اینکه قرآن کریم را مسئول بسیاری از جنایات دانست، شاهد سوزاندن یک نسخه از آن در کلیسای کوچکی در فلوریدای آمریکا بود. رئیس‌جمهور وقت ایالات متحده آمریکا (باراک اوباما) این اقدام را بخاطر تبعاتش محکوم کرد؛ اقدامی که در یکی از واکنش‌های خشونت آمیزش، به مقر سازمان ملل متحد در افغانستان حمله شد و تعدادی کشته شدند.

۱۸ آوریل ۲۰۱۱​

دادگاهی در انگلیس یک سرباز سابق را به اتهام آتش زدن قرآن کریم در «کارلایل» این کشور به ۷۰ روز زندان محکوم کرد. این سرباز که «اندرو رایان» نام داشت، در بازجویی‌های پلیس به آزار و اذیت با انگیزه مذهبی و سرقت یک قرآن از یک کتابخانه اعتراف کرد.

۱۰ آوریل ۲۰۱۱​

پلیس انگلیس «ساین اوینز»، نامزد راست افراطی حزب ملی بریتانیا را پس از سوزاندن نسخه‌ای از قرآن در باغ خود دستگیر کرد. اوینز ویدئویی منتشر کرد که در آن در حال ریختن نفت سفید روی قرآن و آتش زدنش در باغ خانه‌اش بود.

سال ۲۰۰۵

چندین کشور اسلامی، بریتانیا و هند شاهد تظاهرات و اعتراضی گسترده علیه گزارش‌هایی مبنی بر هتک حرمت قرآن کریم توسط بازجویان آمریکایی در خلیج گوانتاناموی کوبا بودند. این تظاهرات در زمانی برگزار شد که کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در ژنو اعلام کرد که بازداشت‌شدگان در پایگاه گوانتانامو آمریکا تأیید کرده‌اند که چندین بار هتک حرمت به قرآن کریم صورت گرفته است.

در جهان عرب، حادثه اخیر سوزاندن قرآن توسط چهارده کشور محکوم شد: شش کشور شورای همکاری خلیج فارس (عربستان سعودی، قطر، امارات، کویت، سلطان‌نشین عمان و بحرین)، علاوه بر مصر، اردن، فلسطین، مراکش، لبنان، عراق، الجزایر و لیبی در بیانیه های رسمی جداگانه موضع خود را اعلام کردند. این اقدام در سطح بین‌المللی توسط ترکیه، مالزی، پاکستان، افغانستان و ایران در بیانیه‌های رسمی جداگانه، محکوم شد.

«توبیاس بیلستروم»، وزیر امور خارجه سوئد در واکنش به این واکنش‌های گسترده، ضمن رد این اقدام تحریک‌آمیز، در توییتر نوشت: تحریکات ضد اسلامی وحشتناک است. کمیسیون اروپا همچنین اعلام کرد که مقامات سوئد باید اقدامات لازم را در خصوص این حادثه انجام دهند؛ این نهاد تاکید کرد که «در اتحادیه اروپا جایی برای نژادپرستی، بیگانه‌هراسی و نفرت قومی و مذهبی وجود ندارد». این یک تصدیق است که این حادثه یک اقدام نژادپرستی و بیگانه هراسی است که قانون غرب باید در قبال آن پاسخگو باشد.

https://shoma-weekly.ir/OzXYam