ادب و هنر

اسلام هراسی با فرهنگ دوربین

انتشارات سروش، کتاب «اسلام هراسی» را که در واقع ششمین کتاب از مجموعه غرب شناسی اش است، روانه بازار کرد. غرب شناسی در فرهنگ معاصر موضوعی گسترده و چند بعدی است که برداشت های گوناگون از آن صورت می‌گیرد. از همین رو مناقشاتی درباره آن مطرح است که از خود طبیعت موضوع ناشی می شود.

سید حسین قائمی- بعد از واقعه 11 سپتامبر در نتیجه نوع خبررسانی و فضای رسانه ای ایجاد شده در ذهن بسیاری از آمریکایی ها، اسلام مترادف با خاورمیانه، مرد مسلمان مترادف با خشونت، و زن مسلمان مترادف با ستم کشی شده است و چنین به نظر می رسد که گویا سیاست مبارزه علیه تروریسم همان مبارزه با اسلام است.

اصطلاح «اسلام هراسی» انعکاس تجربه اضطراب بسیاری از آمریکایی ها در برابر فرهنگ اسلام و مسلمانان شده است. آشنایی مردم آمریکا با مسلمانان آمریکا تا نیم قرن گذشته محدود به یک اقلیت مسلمان کوچک داخلی بوده است. اما با فراهم آمدن زمینه بحران در آغاز این قرن میلادی، سوء ظن و ترسی به جامعه آمریکایی القا شده است که نشانه های آن را در بسیاری از رفتارهای فرهنگی از جمله در مقالات و کاریکاتورهایی که در مطبوعات آن کشورها، چاپ می شوند می توان دید.

انتشارات سروش، کتاب «اسلام هراسی» را که در واقع ششمین کتاب از مجموعه غرب شناسی اش است، روانه بازار کرد.  غرب شناسی در فرهنگ معاصر موضوعی گسترده و چند بعدی است که برداشت های گوناگون از آن صورت میگیرد. از همین رو مناقشاتی درباره آن مطرح است که از خود طبیعت موضوع ناشی می شود.

مولفان این کتاب با مرور بر مجموعه ای از کاریکاتورها و دسته بندی و تحلیل محتوای آن ها، در کنار بازگویی واقعیات حیات مسلمانان امروز خواسته اند بر وضع جاری، که فراتر از سطح احزاب لیبرال یا محافظه کار تبدیل به مسئله ای ملی شده است، نقدی علمی داشته باشند.

این اثر در 5 فصل مروری بر رویارویی دنیای غرب با جهان اسلام، نمادهای اسلامی نمادهای قدرت، تلقی کلیشهای از مسلمانان و استقرار هنجار آمریکایی، مسلمانان افراطی و آمریکایی های میانه رو و برهه ها تدوین شده است.

چاپ اول این کتاب در 206 صفحه، مصور با قیمت 9هزار تومان منتشر و در اختیار علاقمندان مباحث علوم اجتماعی، سیاسی و رسانه ای قرار گرفته است.

 «فرهنگ دوربین» رسانه عکس را از دیدگاه­های مختلف مورد بررسی قرار می دهد و با تجریه و تحلیل کار عکاسان کلاسیک و معاصر و بررسی جایگاه عکاسی در جامعه و تقسیم بندی عکاسی به بخش عکاسی هنری، عکاسی مستند و عکاسی شخصی مباحث این کتاب را پیش برده است. اولین مبحث این کتاب با عنوان عکس چیست؟ آغاز شده است که شاید یکی از بهترین سئوالات اساسی هر عکاس باشد و نویسنده سعی کرده است پاسخ مناسبی به آن بدهد. آن گاه کتاب به نقش عکاس و دیدگاه های گوناگونی همچون دیدکالبدشناسانه، دید آسیب شناسانه، دید نقاشانه و ... پرداخته است.

https://shoma-weekly.ir/PTstAl