عرصه ی رقابت نامزد های انتخاباتی هر چند کوتاه نمایانگر طرز تفکر، شاکله ی شخصیتی ،خلق و خوی نامزد انتخاباتی و حامیان اوست و هم چنین نمودار نحوه ی مدیریت چهار ساله ی او در پی پیروزی احتمالی در انتخابات است .
نشست های انتخاباتی عرصه ی انعکاس اخلاق انتخاباتی
هدف اصلی از برگزاری نشست ها و مناظرات انتخاباتی که صورت می گیرد ارایه برنامه هاست اما نحوه گفت و گو و رعایت موازین اخلاقی نکته ای است که بیش از برنامه های ارایه شده در ذهن مخاطب تیزبین نقش می بندد و تاثیر میگذارد .
در بحث جایگاه اخلاق در مناظرات و نشست های تبلیغاتی ضمن توصیه هایی که مبنی بر رعایت احترام طرف مقابل و عدم توهین به یکدیگر و برخورداری از سعه ی صدر شده است لزوم برخورداری از ادبیات درست گفت و گو و خطابه مطرح است.
با توجه به تاثیر گذاری عمیق ادبیات سخن گفتن و روش مناظره این مسئله همواره مورد توجه بوده و در سیره ی اهل بیت نیز آموزههایی متقن و مستند در این باره وجود دارد .
دوری از ابهام ، تکلف و پیچیدگی در بیانات ،سخنان بی پایه و اساس و اجتناب از مغالطات گفتاری که با قصد انحراف ذهن مردم شکل میگیرد نکاتی است حائز اهمیت .
همچنین این گونه مناظرات هشیاری مخاطبان را می طلبد به گونهای که متوجه بازی های لفظی و استدلال های نادرست شده، سره را از ناسره تشخیص داده و در ورطه ی سخنان اشتباه و جو حاکم برگفت و گو و تبلیغ غرق نشوند.