پیش از این نیز «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی به موضوع ناتوی عربی اشاره و اعلام کرده بود که زمان تشکیل یک اتحاد رسمی با کشورهای عربی فرا رسیده است. او همچنین برای ترغیب رژیمهای عربی جهت پیوستن به چنین ائتلافی مدعی شد کشورهای میانهرو سنی باید بدانند که بزرگترین خطر آنها رژیم صهیونیستی و یهودیان نیستند بلکه ایران است.
بنی گانتز وزیر جنگ رژیم صهیونیستی هم بهتازگی گفته است: "در ماههای گذشته در مبارزه با ایران توانستهایم از حمایت جهانی برخوردار شویم. ما باید در مواقع لزوم فشار نظامی و همچنین فشار سیاسی و اقتصادی (علیه ایران) اعمال کنیم. بهعنوان اولین عنصر این چشمانداز، در حال ایجاد این ائتلاف در برابر تلاشهای تهران برای حمله به کشورهای منطقه با استفاده از راکت، موشکهای کروز و پهپاد هستیم. رژیم صهیونیستی و اعراب در خصوص ایران نگرانیهای مشترکی دارند و باید تحت حمایت آمریکا اقدام به تقویت تواناییهای نظامی خود کنند. برای مقابله با سیاستهای ایران فقط همکاری کافی نیست، بلکه لازم است نیرویی منطقهای به رهبری آمریکا توان نظامی همه طرفها را تقویت کند"
چند روز قبل «عبدالله دوم» پادشاه اردن گفت که کشورش از تشکیل ائتلاف نظامی در خاورمیانه، مشابه ناتو پشتیبانی خواهد کرد. وی اظهار داشت: من میخواهم شاهد ورود کشورهای بیشتر در منطقه در این ائتلاف باشم و یکی از اولین افرادی خواهم بود که از ایجاد ناتو در خاورمیانه حمایت میکنم.
روزنامه القدس العربی نیز اعلام کرد هنوز هیچ شاخص روشنی درباره جزئیات ناتو خاورمیانه مشاهده نشده است اما صحبتهای پادشاه اردن درباره اهداف روشن این ناتو به معنای آن است که رژیم صهیونیستی قرار است به ناتو خاورمیانه بپیوندد است
تلاش برای تشکیل ناتوی عربی در حالی صورت می گیرد که بنا بر گفته ی بسیاری از کارشناسان ، ائتلاف میان کشورهای عرب و رژیم صهیونیستی موضوعی شکست خورده است، چرا که بسیاری از کشورهای عربی بصورت آشکاری از پیوستن به آن خود داری کرده اند، اواخر روز پنج شنبه خبرگزاری رویترز به نقل از چهار منبع آگاه گزارش داد مصر از طرح راهبردی امریکا برای تشکیل یک ائتلاف موسوم به «ناتوی عربی» جهت مهار ایران کنار کشیده است. این خبرگزاری به نقل از یکی از منابع نوشت: مصر تصمیم خود را تاکنون به اطلاع امریکا و سایر کشورهایی که قرار است در این ائتلاف ضد ایرانی شرکت کنند، رسانده است. کشور عراق هم در چند ماه گذشته با تصویب قانونی هر گونه مراوده با رژیم صهیونیستی را ممنوع اعلام کرد. کویت هم کماکان به سیاست خود علیه اشغالگران پایبند است و در قطر نیز هیچ نشانهای از عادیسازی و تمایل به همکاری با صهیونیستها دیده نمیشود. عمان هم از روابط حسنهای با ایران برخوردار است و به گفته کارشناسان به هیچ ائتلافی علیه ایران نخواهد پیوست، امارات هم از طریق گفتگوی تلفنی با وزیر خارجه ایران و همچنین اعزام هیئت عالیرتبه امنیتی به تهران با صراحت اعلام کرده است، این کشور در هیچ ائتلاف ضدایرانی شرکت نمیکند. عربستان هم که اصلی ترین گزینهی مدنظر تلآویو جهت مشارکت در این ائتلاف است، برای بهبود وضع امنیتی خود و مدیریت جنگ یمن، چشم امید خود را به بهبود روابط با ایران بسته است و این احتمال بسیار ضعیف به نظر می رسد که عربستان بخواهد در هرگونه ائتلاف نظامی آشکار علیه ایران در منطقه مشارکت داشته باشد به گونه ای که «هشام غنام» محقق ارشد سعودی در مرکز مطالعات خلیجفارس در کمبریج در این زمینه میگوید: ناتوی غرب آسیا در حال حاضر بدون به اشتراک گذاشتن مسؤولیتها و بار مالی به شکل مساوی، امکانپذیر نیست. نمیتوان همه مسوولیتها را بر عهده ریاض گذاشت و انتظار داشت آلسعود همه کارها را انجام دهد.