موضوع حجاب و عفاف و تأکید رئیسجمهور بر اجرای آن جمعه گذشته مورد توجه خطبههای ائمهجمعه سراسر کشور بود. موضع مشترک ائمهجمعه این بود که اجرای قانون حجاب و عفاف را دولت از دستگاههای اداری، دانشگاهها، بیمارستانها و مراکز دولتی شروع کند. کسانی که حقوقبگیر دولت هستند در محیطهای کاری ملزم به رعایت حجاب و ترویج عفاف در جامعه باشند. مردم امیدوارند با همت دولت تدبیر و امید امر حجاب و عفاف براساس قانون آن شکل واقعی خود را بگیرد. از این تاریخ حداقل تا پایان سال میتوانیم کارنامه دولت را در این امر مرور کنیم.
محمدکاظم انبارلویی- یکی از مظاهر مدرنیته که با موازین الهی و انسانی همخوانی ندارد مسئله سکس و برهنگی است. سرمایه داران از فرهنگ برهنگی هم تغذیه میکنند و هم تغذیه میشوند. اگر سکس را از ساحت هنر، اقتصاد، فرهنگ، ادبیات، سیاست و ... غرب بگیریم نیمی از زیرساختهای خود را از دست میدهد. ایرانیان از دیرباز به امر حجاب و پوشش همت داشتهاند و بهرهگیری از سکس و برهنگی را در ساحات انسانی بر نمیتابند.
ظهور انقلاب اسلامی ایران فرصتی شد تا بشریت این تجربه را بار دیگر به دست آورد که میتواند بدون سکس و برهنگی زیستی الهی و انسانی داشته باشد.
رضاخان و فرزندش مأموریت داشتند فساد اخلاقی را با فرهنگ برهنگی تبلیغ و ترویج کنند. اواخر سلطنت پهلوی دوم آنقدر در مرز ابتذال افراط شد که با واکنش بهنگام مردم ایران روبهرو گردید. یکی از علل مهم انقلاب اسلامی در ایران همین واکنش به هنگام در برابر فرهنگ ابتذال و برهنگی بود.
بازگشت به پوشش اسلامی یک امر طبیعی بود که طی سی و اندی سال پس از انقلاب خود را نشان داد این امر بویژه در راهپیماییهای میلیونی در سراسر کشور زیبایی و نقشآفرینیهای خاص خود را داشت. اما دشمنان اسلام همچنان به تبلیغ برهنگی در ایران و جوامع اسلامی اصرار دارند و آن را راهی برای بازگشت فرهنگ و مظاهر مدرنیته میدانند. امروزه صدها کانال ماهوارهای در آسمان ایران و جهان اسلام با نمایش فیلمهای پورنو همین هدف را دنبال میکنند. صنعت فیلمسازی در غرب تکیه اصلی خود را روی ترویج برهنگی گذاشته است. دستگاههای فرهنگی دولت و نهادهای مردمی که دستاندرکار صیانت از اخلاق و دستاوردهای فرهنگی انقلاب هستند از ابتدای انقلاب به این امر حساس بودهاند و در نبردی بیامان با تبهکاریهای سیاسی، فرهنگی دشمن قرار داشته ودارند. قانون حجاب و عفاف یک قانون جامع و مانع است که با همت شورای عالی انقلاب فرهنگی برای صیانت از فرهنگ حجاب در جامعه اسلامی ما در 13 دی 84 به تصویب رسید. نام این قانون، راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب است. این قانون در 16 بند سیاستها و راهکارهای اجرایی دستگاههای گوناگون کشور را دقیقاً احصاء کرده است.
این انتظار در جامعه ما وجود دارد دولتی که منتخب ملت مسلمان است باید اولینها در رعایت فرهنگ عفاف و حجاب باشد. لذا کارکنان دستگاهها و وزارتخانهها و مؤسسات دولتی که با مردم سروکار دارند باید در امر تبلیغ و ترویج حجاب و عفاف پیشتاز باشند و خود عامل به مقررات در صحنه باشند. در قانون حجاب و عفاف 21 وظیفه کلیدی بر عهده وزارت ارشاد گذاشته شده است. سازمان صدا و سیما 31 وظیفه، نیروی انتظامی
21 وظیفه، وزارت ورزش و جوانان 21 وظیفه، وزارت امور اقتصادی و دارایی 17 وظیفه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات 8 وظیفه، شهرداریها 10 وظیفه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 17 وظیفه، ستاد امر به معروف و نهی از منکر 11 وظیفه، وزارت کار و امور اجتماعی 5 وظیفه، وزارت کشور 10 وظیفه، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری 11 وظیفه و ... به عهده دارند. اگر این دستگاهها به وظایف ذاتی خود که در قانون عفاف و حجاب به آن تصریح شده عمل کنند، چهره و نمای جامعه کنونی ما دگرگون خواهد شد. متأسفانه دولت گذشته اهتمام ویژه ای به این امر نداشت و گله دستگاههای نظارتی و نیز علما و مراجع و دلسوزان جامعه را هم در پی داشت. اخیراً حجتالاسلام والمسلمین روحانی رئیسجمهور محترم در جلسه هیئت وزیران خواستار اجرای قانون حجاب و عفاف شد. از این بابت باید از آقای روحانی صمیمانه تشکر کنیم. وی به وزیر کشور مأموریت داد موضوع را در شورای اجتماعی کشور مطرح و پیگیری نماید و نیز در همین زمینه وظایفی به عهده کمیسیون فرهنگی هیئت دولت گذاشت. موضوع حجاب و عفاف و تأکید رئیسجمهور بر اجرای آن جمعه گذشته مورد توجه خطبههای ائمهجمعه سراسر کشور بود. موضع مشترک ائمهجمعه این بود که اجرای قانون حجاب و عفاف را دولت از دستگاههای اداری، دانشگاهها، بیمارستانها و مراکز دولتی شروع کند. کسانی که حقوقبگیر دولت هستند در محیطهای کاری ملزم به رعایت حجاب و ترویج عفاف در جامعه باشند. مردم امیدوارند با همت دولت تدبیر و امید امر حجاب و عفاف براساس قانون آن شکل واقعی خود را بگیرد. از این تاریخ حداقل تا پایان سال میتوانیم کارنامه دولت را در این امر مرور کنیم.