
آیت الله اراکی در دیدار با حزب مؤتلفه اسلامی:
فساد اقتصادی بنیان بر انداز است
آیت الله محسن اراکی دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب گفت: تقریب مذاهب نیاز به ساز و کار دارد.
به گزارش روابط عمومی حزب مؤتلفه اسلامی وی که در دیدار با دبیر کل، اعضای شورای مرکزی و هیات اجرایی حزب مؤتلفه اسلامی سخن می گفت با بیان اینکه امیدواریم جلسات مشترک میان مجمع تقریب مذاهب و مؤتلفه اسلامی ادامه پیدا کند تصریح کرد: در بین واژگان اسلامی و قرآنی آن واژه ای که با حزب متناسب است بیت است که در قرآن کریم جایگاه ویژه ای دارد . بیت در تفکر اسلامی بافت واحدی را که برخوردار از مرکزیت معنوی و الهی است تشکیل داده و ساختار سازمان یافته ای است که تار و پود آن را تقوای الهی تشکیل می دهد.
وی افزود: مکه محل سازماندهی بیت الله است و بیت رسول الله (ص) بافت نخستینی است که توسط خود رسول اکرم تولید شده و تار و پود آن به وجود آمده و باید توسعه پیدا کنند زیرا هر چه قدر این باقت توسعه پیدا کند که بافتی حقیقی است و هر مجموعه ای به این بیت بپیوندد از این بیت خواهد شد و یک حزب اسلامی باید به این بیت بپیوندد که تار و پود آن را امر و نهی الهی تشکیل می دهد.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب خاطر نشان کرد: آنچه حزب مؤتلفه اسلامی را نگه داشته تنها عقیده نیست بلکه عقیده بر بستر تقوا است. آن تقوایی که باید بافت را شکل دهد به بستر نیاز دارد که بستر آن عقیده سالم است.
آیت الله اراکی در ادامه تصریح کرد: روایت داریم که ریشه ای که با تقوا روئیده باشد خراب نشده و خشک و هلاک نمی شود.
وی در ادامه و در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره بم جمع تقریب مذاهب اظهار داشت: برای اینکه تقریب مذاهب تبدیل به واقعیت اجتماعی شود نیاز به ساز و کار دارد و تقریب به صرف گفت و گو و نظریه پردازی تقریب به وجود نمی آید.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب با بیان اینکه یکی از بنیادی ترین کارهای میدانی برای تقریب وجود تشکیلات هایی است که در میدان حاضر اند و هیچ تشکیلاتی الان پا به کار تر از مؤتلفه اسلامی در کشور نمی شناسیم گفت: ما می توانیم برای میدانی شدن تقریب از این حزب و توانمندی اش استفاده کنیم.
وی با اشاره به دیپلماسی وحدت بیان داشت: دیپلمای وحدت باید زمینه امت واحده شود و در عرصه های مختلف می توانیم با مجموعه مؤتلفه اسلامی همکاری داشته باشیم.
آیت الله اراکی تصریح کرد : ما در داخل بحران زیر خاکستر در زمینه تقریب داریم که اگر به دنبال علاج نباشیم و تدبیری نیندیشیم فردا دیر خواهد بود. دشمن به صورت گسترده ای کار می کند و اگر کسی خیال کند که کشورهای حاشیه خلیج فارس که همه ظرفیتشان را در میدان گذاشته اند تا جمهوری اسلامی را زمین بزنند اگر بگوئیم مایوس شده اند اینطور نیست بلکه سرمایه گذاری کلانی هم می کنند و خداوند حافظ این نظام بوده و ما باید وظیفه خود را عمل کنیم.
وی افزود: در نظریه ولایت فقیه اهل سنت نظر مخالف ندارد و ولی امر حاکم, عالم و عادل و باید ملتزم و پایبند به احکام اسلامی باشد و این در قانون اساسی وجود دارد و علما طوری قانون اساسی را تدوین کرده اند که با همه مذاهب اسلامی سازگار است.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب بیان داشت: هر کسی معتقد به اندیشه ولایت فقیه است می تواند در مجموعه تشکیلات ها حضور پیدا کند.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت های اقتصادی در کشور خاطر نشان کرد:متاسفانه یکی از مشکلات در اقتصاد کشور این است اینکه وزنه های اقتصادی ما در خدمت عناصر فاسد قرار می گیرد و همیشه خاطره خوب از بازار داشتیم که عناصر متدین و پایبند به اعتقادات بازار را اداره می کردند و بازار تکیه گاه دین و علما و مراجع بوده و متاسفانه الان شکل دیگری شده است.
وی افزود: قدرت اقتصاد از دست متدینین خارج شده و نو کیسه های به وجود آمده اند که هیچ چیز برای آنها مهم نیست واین خطر بزرگی است. فساد اقتصادی بنیان بر انداز است.
آیت الله اراکی اظهار داشت: اینکه شبکه هایی در بازار شکل بگیرد که حاکمیت روند فاسد را بر بازار به وجود آورند خطرناک است و یکی از کارهایی که مؤتلفه می تواند انجام دهد اینکه روند سالم اقتصادی را در بازار گسترش دهد.
وی افزود: متاسفانه در نظام بانکی مشکلات بسیاری است هر چند می توان سیستمی در نظام بانکی درست کرد که منطبق بر موازین باشد و متاسفانه الان ربا می گیرند و اسم آن عوض شده و این درست نیست.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب با بیان اینکه ایجاد روند سالم اقتصادی یک تکلیف است، افزود: ما مشکلی که در حوزه بانکداری داریم این است که سخن قرآن و خدا را قبول نداریم.
همچنین در این دیدار حبیبی دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی با اشاره به چشم انداز ۱۵ ساله حزب مؤتلفه اسلامی اظهار داشت: در چشم انداز حزب مؤتلفه اسلامی سه رکن اساسی وجود دارد،یکی تقویت و تعمیق دائمی مسائل عقیدتی در مؤتلفه اسلامی است . یکی از دلایل انشعاب و منحل شدن بسیاری از احزاب را ناشی از ضعف عقیدتی می دانیم زیرا پایه های عقیدتی یک حزب حتی توسط موسسین آن از استحکام لازم برخوردار نیست.
وی دومین رکن این چشم انداز را توانمندی حزب مؤتلفه اسلامی در داشتن برنامه برای اداره کشور در شئون مختلف دانست و گفت: با نصیحت و پند و اندرز برنامه در نمی آید و برنامه نوشتن باید مانند نسخه نوشتن پزشک برای بیمار باشد. کلی گویی جوابگو نیست و ما در مؤتلفه کارگروههای مختلف داشته و راجع به مسائل مختلف داریم که محصول آن را به دولتهای مختلف داده ایم.
حبیبی سومین رکن چشم انداز را کادرسازی دانست و افزود: ما در مؤتلفه اسلامی کادر سازی خوبی داشته ایم و بیش از ۲۰۰۰ مدیر در مجموعه مدیران مؤتلفه اسلامی وجود دارد.
همچنین در این دیدار ترقی رئیس مرکز بین الملل حزب مؤتلفه اسلامی نیز ضمن بیان گزارشی از اجلاس احزاب اسلامی جهان بیان داشت: ما با کمک دوستان در مجمع تقریب مذاهب در مسیر اهداف مقدس انقلاب اسلامی و تقریب جهان اسلام گام برداشتیم و نیاز است با استمرار و پیگیری در برنامه های آینده شاهد حضور آنها باشیم.
وی افزود: نیاز به فرصت وجود دارد که بتوانیم زمینه شکل گیری اتحادیه احزاب اسلامی جهان را آماده کنیم.مؤتلفه اسلامی در داخل هم سعی کرده محور وحدت و انسجام نیروهای انقلاب و علاقه مندان به آرمانهای انقلاب را فراهم کند و همین سیاست را در عرصه بین المللی دنبال کنیم
ترقی همچنین با تاکید بر حضور مجمع تقریب در اجلاس احزاب اسلامی جهان گفت: حضور نمایندگان مجمع تقریب باید در اتحادیه احزاب اسلامی پر رنگ تر شود تا تاثیر لازم را در منطقه آسیا در آینده بگذارد.
بادامچیان نایب رئیس شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی نیز در این دیدار بیان داشت: روابط ما با اهل سنت از نظر درون حزبی و از نظر نظام در داخل و خارج از کشور مورد بررسی قرار گرفت و از قبل در حزب جمهوری اسلامی سابقه آن را داریم.
وی افزود: با توجه به دهه چهارم انقلاب و نظم نوین جهانی و رویدادهای منطقه و بیداری اسلامی و شکست های صهیونیست ها و استکبار جهانی، ضرورت دارد تا خط و مش کلی و سیاست کلان در رابطه با اهل سنت در مؤتلفه طراحی شده که دارای چهار محور اصلی است.
بادامچیان گفت: اولین محور چگونگی رابطه و رفتار و گفتمان حزب با اهل سنت در داخل کشور, چگونگی رفتار و رابطه توسط نظام با اهل سنت که با هماهنگی همه مسئولان باید تنظیم شود, چگونگی ارتباط نظام با اهل سنت و سایر فرقه های مسلمان در سطح منطقه در کشور های اسلامی و غیر اسلامی و چهارمین محور چگونگی رابطه حزب مؤتلفه اسلامی با مسلمانان خارج از کشور است.
+++
حمایت از حقوق مصرف کنندگان
نصر عزیزی
مردم و حکومت و بهطور مشخصتر دولت بهطور طبیعی و قراردادی حقوق متقابلی را بهعهده همدیگر دارند. کارگزاران حاکمیت بنا به مسئولیتهای خویش موظف به تأمین و اداء و رعایت حقوق آحاد جامعه هستند. البته متقابلاً مردم حقوقی را برای کارگزاران مکلف میشوند که بدون آن امکان ادامه حاکمیت مشکل میشود، مگر با اجبار و دیکتاتوری که دوام ندارد.
موضوع حقوق مصرفکنندگان بخشی از حقوق مطالبهای آحاد جامعه است که به دلایل مختلف از جمله ضعفهای راهبردی، برنامهای، اجرایی، نظارتی و مسئولیت شناسی یا ناقص رعایت میشود یا رعایت نمیشود یا اینکه در دستور کار نهادها و سازمانهای مسئول و متولی نیست.
اگر مقولات حقوقی اعتبار، حیثیت، معنویت و شخصیتی افراد را جدا سازیم، در حوزههای مصرف خوراکیها، پوشاک، بهداشت، درمان، حمل و نقل، محیط زیست، آب و هوای سالم، گردشگری، مناظر طبیعی، زیرساختهای جادهای و شهری، آموزش و پرورش، ارتباطات اجتماعی، محیط سالم و فضای کسب و کار، زمینههای شغلی، نظام بیمهای، حمایت از بخش تولیدات، نظام توزیع در بازار عرضه و تقاضا و چندین مورد دیگر از جمله موضوعاتی هستند که حقوق مصرفکننده اعم از اشخاص، گروههای اجتماعی و لایههای مختلف جامعه باید در دستور کار دولت به معنای اعم آن باشد و فرقی ندارد که تولیگری و مسئولیت آنها در حیطه وظایف هریک از قوای سهگانه یا سایر نهادها باشد.
اگر از منظر وظیفهشناسی و آسیبشناسی و مطالبات اجتماعی به مقوله حقوق مصرفکنندگان توجه شود، ضعفهای مذکور در حدودی هستند که در یک بررسی منصفانه نارضایتیهای زیادی را مشخص میکند و این وضعیت در حدی است که گاهی در اظهار نظرهای عمومی مردم تلقی مسئولیتشناسی یا فرار از مسئولیت یا فرار از پاسخگویی یا عدم وجود پاسخگو صرف نظر میزان درستی یا وجود عوامل و شرایط اثرگذار یا موانع و محدودیتهای ممکن، به مرور تبدیل به باور عمومی میشود و این وضعیت برای نظامی که پشتوانه اصلی اقتدار و امنیت ملیاش مردم هستند، رویکردی نامطلوب و خطرناک است. البته در نظام اسلامی به دلیل رابطه عاطفی و محبتآمیز و آگاهی و دلسوزی و حضور همه جانبه ولی فقیه در متن مشکلات جامعه و ادای وظیفه، این اعتماد در حد بالایی است؛ ولی دلیلی ندارد که همپوشانی و همافزایی ضعفها در عملکرد مسئولان چنین استمراری در حد مطلوب همواره وجود داشته باشد.
در شرایطی که برای نمونه 80 درصد امور اقتصادی بهعهده دولت است و نظام عرضه و تقاضا به دلایل مختلف تعیینکننده نظام مطلوبیت رضایت در جامعه نیست و با وجود دستگاه عریض و طویل اداری و بوروکراسی و تورم جای نظارت نظاممند و کارآمد در رعایت حقوق مصرفکنندگان در عرصههای مذکور خالی است.
از جمله موارد آسیبزا که مانع تأمین حقوق مطلوب مصرفکنندگان است. نظارتهایی است که از ناحیه مجلس شورای اسلامی و نهادهای نظارتی مرتبط به نتیجه مطلوب نمیرسند. علاوه بر این دستگاههای دولتی که منشاء و مبدأ تصمیمسازی و نهادسازی و برنامهها بوده و تأمین حقوق مردم از وظایف قانونی و فلسفه وظایف ذاتی مسئولیتی آنها است، باید پاسخگو باشند. اگر بازار رقابت سالم و نهادینه شده و مطلوب، توأم با نظارت در زمینههای مذکور از جمله خدمات بهداشتی، درمانی، آموزشی، رفاهی، ارتباطات، حمل و نقل، باشد و منافع رقابت سالم و بدور از رانت و انحصار تعریف شده باشد، معنایش این است که امر مشارکت بیشتر مردم محقق و واگذاری کارها بیشتر و مسئولیتها برای حفظ حقوق آحاد جامعه از کانونهای متمرکز توزیع و پخش شده و اگر نگاه راهبردی بر این رویکرد حاکم باشد، با وظیفهشناسی مسئولان، رضایتمندی ناشی از رعایت حقوق مصرفکنندگان افزایش مییابد.
توصیه کارشناسی این است که مسئولان و کارگزاران راهبردهای رضایتمندی برای آحاد جامعه را بازنگری و تجزیه و تحلیل و فرایندهای استحصال رضایت را تدوین و برنامههای زمانبندی عملیاتی آنها را مشخص و حتی بستههای موفقیت را تبلیغ و به استحضار ملت برسانند. بدیهی است با توجه به عناوین مذکور حوزههای حقوق مصرف کنندگان بهصورت عام، موضوع دستور کار این نوع برنامهها خواهد بود.
+++
بازی باخته آمریکا و اروپا
صالح اسکندری
رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر مردم آذربایجان با ایشان با اشاره به ابزار مقابله به مثل جمهوری اسلامی ایران در برابر تحریم های آمریکا و اروپا که همان تحریم گاز است به عقب نشینی های و نرمش های صورت گرفته در یکی دو سال اخیر در برابر یک جانبه گرایی و زیاده خواهی های آمریکایی ها و کشورها عضو گروه 5+1 پایان دادند و یک حرکت پیش رو و تهاجمی را آغاز نمودند. مسئله تحریم گاز به پشتوانه دو دهه کار کارشناسی و همسویی کشورهای صادر کننده گاز در اوپک گازی و با توجه به مناقشات بین روسیه و کشورهای اروپایی بر سر اوکراین امروز به ابزاری کاملا در دسترس برای جمهورری اسلامی تبدیل شده است.
رویای آمریکایی گاز ارزان و تضمین شده چند سال است که با تشکیل اوپک گازی آشفته شده است. در حقیقت دوران چک سفید امضا برای گاز ارزان تمام شده است. این افقی است که چشم انداز معادلات انرژی را در چند دهه آینده رقم خواهد زد. پیشینه تشکیل اوپک گازی به «GECF» یا تشکل کشورهای صادرکننده گازبرمی گردد. پیشنهاد اوپک گازی برای اول بار توسط کشورمان در سال 1380 مطرح شد.ایده اوپک گازی به معنای واقعی در تاریخ ۲۹ ژانویه سال ۲۰۰۷ از سوی " حضرت آیت الله امام خامنه ای” رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران طی دیداری با "ایگور ایوانف” دبیر شورای امنیت روسیه در تهران مطرح شد. در این دیدار معظم له طرح مبتکرانه ای را ارائه کردند. ایشان به وجود نیمی از ذخایر گازی جهان در روسیه و ایران اشاره کردند و افزودند: دو کشور با کمک یکدیگر می توانند بنای یک سازمان مربوط به همکاری های گازی را همچون اوپک پایه گذاری کنند. پس از اظهارات مقام معظم رهبری عده ای از این ایده استقبال کردند و از آن به عنوان استراتژی برای کنترل یکه تازی های آمریکا و دول غربی در منطقه خاورمیانه یاد کردند و عده ای نیز این ایده را غیرقابل تحقق و امری نشدنی دانستند. پس از آن اصطلاح "اوپک گاز” با انتشار مقالهای در مجله معتبر "فاینشنال تایمز” در ۱۳ نوامبر ۲۰۰۶، وارد واژگان سیاسی جهان شد. در این مقاله با ارجاع به گزارشی که توسط کارشناسان ناتو گردآوری شده بود، ادعا شده است که ایران، روسیه، لیبی، قطر، الجزایر و کشورهای آسیای میانه در صدد ایجاد یک کارتل قیمت گذاری گاز با هدف افزایش عواید از طریق متحد ساختن تامین کنندگان گاز طبیعی برای اتحادیه اروپا و گاز طبیعی مایع برای بازار جهانی هستند.
جدول ۱۶ کشور دارای بزرگترین ذخایر گازی جهان به نقل از خبرآنلاین نشان می دهد که روسیه در مقام اول و ایران در مقام دوم دارندگان گاز جهانی قرار دارند.
جدول 16 کشور دارای بزرگترین ذخایر گازی جهان
ردیف نام کشور حجم ذخایر
به میلیارد مترمکعب نسبت به کل جهان
(درصد) تاریخ
آخرین برآورد
1 روسیه 55000 3/18 2010
2 ایران 33500 1/11 2011/1/1
3 ترکمنستان 26200 73/8 2012/1/1
4 قطر 25470 5/8 2010/1/1
5 آمریکا 7716 55/2 2009/1/1
6 عربستان 7461 49/2 2010/1/1
7 آذربایجان 6071 02/2 2010/1/1
8 ونزوئلا 5/5524 84/1 2011/7/19
9 نیجریه 5246 75/2 2010/1/1
10 الجزایر 4502 37/2 2010/1/1
11 عراق 3170 67/1 2010/1/1
12 استرالیا 3115 64/1 2010/1/1
13 اندونزی 3001 58/1 2010/1/1
14 قزاقستان 2407 27/1 2010/1/1
15 مالزی 2350 24/1 2010/1/1
16 نروژ 2313 22/1 2010/1/1
اخیرا آمریکا که در رتبه پنجم دارندگان ذخایر گازی دنیا قرار دارد با دستیابی به تکنولوژی استخراج و فراورش ذخایر نامتعارف گاز طبیعی (شیل گاز)، قیمت این حامل انرژی در بازارهای آمریکا، اروپا و آسیا با کاهش قابل توجه ای روبرو شده است.
بر این اساس آمریکا به عنوان یکی از بزرگترین واردکننده گاز این روزها قصد آغاز صادرات محموله های LNG را دارد و همزمان در کشورهایی همچون قطر، استرالیا، روسیه، آنگولا، موزامبیک و برخی از کشورهای آفریقایی طرح های جدیدی به منظور افزایش ظرفیت تولید LNG جهان در دستور کار قرار گرفته است.
پیش از این معاون وقت رییس کمیته امور خارجی کنگره آمریکا در واکنشی انفعالی مدعی شده بود که امکان ایجاد «اوپک گازی» با حضور کشورهایی مانند روسیه و ایران در بلندمدت یک تهدید جدی برای صدور منابع انرژی جهانی بوده و علاوه بر تاثیر منفی در روابط مسکو و واشنگتن حتی میتواند امنیت ملی ایالات متحده را به خطر اندازد.
جمهوری اسلامی ایران که در سال 2013 پس از واگذاری میزبانی سران کشورهای صادرکننده گاز به روسیه، میزبانی نشست وزارتی این مجمع گازی را برعهده داشت برنامه های مشخص برای واقعی سازی قیمت های گاز در بازار جهانی در نظر گرفته بود.
برحسب برآورد کارشناسان این رشته و اغلب موسسات انرژی از جمله IEA یا آژانس بین المللی انرژی ، SERA و موسسه مطالعات آکسفورد مصرف گاز طبیعی تا سال ۲۰۲۰ به به طور متوسط سالانه ۳/۳ درصد رشد خواهد داشت. با چنین نرخ رشدی کل مصرف گاز طبیعی جهان در ۲۰۲۰ به حدود دو برابر میزان مصرف در سال ۲۰۰۰ خواهد رسید. از سویی روندهای جدید بین المللی که پس از دهه ۱۹۹۰ ایجاد شده باعث شده که امنیت مفهوم کلاسیک خود را از دست داده و به صورت چند وجهی درآید. در این میان امنیت اقتصادی و امنیت محیط زیست پیوند نزدیکی با انرژی دارند. در این روندهای جدید قیمت و تمیزی یک سوخت نقش مهمی در مناسبات بین المللی دارد. بر این اساس تلاش آمریکا برای تسخیر بازارهای جهانی با استفاده از ذخایر نامتعارف گاز طبیعی روندی گریز ناپذیر اما مقطعی است.
نباید فراموش کرد در حال حاضر 11 کشور به عنوان عضو و سه کشور ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز حضور دارند که کشورهای عضو 42 درصد از تولید گاز جهان، 70 درصد از ذخایر گازی جهان، 38 درصد از انتقال گاز با خط لوله و 85 درصد از تجارت گاز طبیعی مایع شده (ال.ان.جی) را در اختیار دارند. ایالات متحده آمریکا توان رویارویی با قدرت عظیم اقتصادی اوپک گازی را نخواهد داشت.
+++
خوب، بد ، زشت مذاکرات
محمدکاظم انبارلویی
آمریکاییها 50 سال است به ملت ما ستم میکنند. انگلیسیها بیش از یکصد سال است علیه ایران توطئه میکنند. انگلیسیها از 50 سال پیش همزمان با کودتای 28 مرداد یک شریک در غارت ملت ایران پیدا کرده و تاکنون این شراکت را حفظ کردهاند.
ما در نهظت مشروطه گرفتار توطئههای روس و انگلیس بودیم. در نهضت ملی شدن نفت و نهضت امام خمینی گرفتار دسیسههای آمریکا و انگلیس بودیم و هستیم. آنها یک لحظه از خصومتورزی با ملت ما دست برنداشتهاند. در قضیه تسخیر لانه جاسوسی قرار شد دولت ایران گروگانها را آزاد کند و آمریکاییها حداقل دو کار انجام دهند.
1- پولهای بلوکه شده ما را آزاد کنند.
2- در امور داخلی ما دخالت ننمایند.
اما ما گروگانها را آزاد کردیم آنها پولهای بلوکه شده ما را آزاد نکردند. ما به آنها گفتیم در زمان شاه دولت ایران دهها میلیارد دلار برای خرید اسلحه به شما داده بنابراین یا پولهای ما را بدهید یا اسلحهای را که خریدیم بدهید. آمریکاییها با پررویی گفتند نه پول آن را میدهیم نه اسلحه را به شما میدهیم.
گفتیم براساس میثاقهای جهانی و قرارداد الجزیر در امور داخلی ما دخالت نکنید. اما کودتا راه انداختند، جنگ را به ما تحمیل کردند، سلاحهای کشتار جمعی از جمله سلاح شیمیایی در اختیار عراق قرار دادند و بودجه در کنگره برای مداخله در امور داخلی ما اختصاص دادند. به اعتراف وزیر خارجه پیشین آمریکا خانم کلینتون 5 هزار نفر را برای فتنه 88 تربیت کردند و به جان مردم ما انداختند و...
خوب با چنین دولتی و با چنین سوابق وفاداری به عهد و پیمانهای خود چه باید کرد؟ ما براساس چه علائم و نشانههایی به آمریکاییها اعتماد کنیم؟
چهارشنبه گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار مردم آذربایجان فرمودند؛
"معتقدم حتی اگر در مسئله هستهای همان خواستههایی که آنها دیکته میکنند، قبول کنیم باز هم تحریمها برداشته نخواهد شد. زیرا آنها با اصل انقلاب مخالفند."
این بیان رهبری حکایت از یک حقیقت تاریخی دارد .ما در سه نهضت اسلامی در یکصد سال اخیر این را به خوبی آزمودهایم که دشمن به جز یک دیکتاتوری خشن و وابسته در ایران به هیچ حکومتی رضایت نخواهد داد.
آمریکاییها با دین ما، استقلال ما و آزادی ما مخالفند. با کسی هم شوخی ندارند.
قدرتهای جهانی کارنامهای سیاه در مواجهه با ملت ما دارند اکنون ملت ما بیش از سه دهه است طعم شیرین استقلال و عدم وابستگی به بیگانگان را تجربه کرده است. پیشرفتهایی که در این سه دهه ملت ایران داشته است در طول تاریخ 200 سال اخیر سابقه نداشته است. ایران امروز در جاده پیشرفت و ترقی سیر میکند و هیچ قدرتی قادر نیست جلوی این سیر را بگیرد مفهوم این واقعیت آن نیست که ما گفتگوها را ترک کنیم. آنها بزودی این کار را خواهند کرد و هزینه آن را هم پرداخت خواهند کرد ما باید درک خود را از درجه خصومتورزی دشمن بالا ببریم در گفتگوهای 1+5 حداقل ما با سه گرگ باراندیده روبهرو هستیم: آمریکا، فرانسه و انگلیس؛ آنها از اول برای رسیدن به تفاهم و توافق سنگاندازی میکردند الان هم به نوبت این نقش را ایفا میکنند.
آنها اکنون از منظر منافع خودشان به سه راهی خوب، بد، زشت رسیدهاند ما باید برای هر سه گزینه سناریو داشته باشیم. از منظر آنان توافقی خوب است که یک کاریکاتور از تاسیسات هستهای ایران باقی بگذارند که فقط جنبه تاریخی داشته باشد آیندگان بیایند نوع توقف فعالیتها و نحوه تسلیم دولت ایران را مورد بازدید و مطالعه قرار دهند.
از منظر آنان توافقی بد است که به قول برخی برد-برد باشد در ازای گرفتن امتیازاتی فقط برای اعتمادسازی تحریمها را لغو کنند آن هم در یک پروسه حداقل 10 ساله! و به چالش هستهای با تهران خاتمه بدهند و چالشهای خود را در حوزههای دیگر پیگیری کنند از منظر آنان تواقفی زشت است که حقوق هستهای ملت ایران را به رسمیت بشناسند و قبول کنند که همه قوانین و مقررات جهانی را زیر پا گذاشته اند و بپذیرند که به لحاظ انسانی نباید سد راه پیشرفت علمی کشور شوند.
از نظر ملت ما حالت سوم که برای حریف "زشت" است مطلوبترین است. حالت دوم که برای حریف "بد" است قابل تامل است و حالت اول اصلا قابل تحمل نیست و با غیرت و شرف ملی ما سازگار نمیباشد و حتی تصور آن هم برای کسانی که ضعیفترین موضع را در برابر دشمن دارند ممکن نیست.
+++
رئیس مرکز بین الملل حزب مؤتلفه اسلامی:
نسخه پیشرفت کشور در جیب غربی ها نیست
حمیدرضا ترقی اظهار داشت: ملت ایران هرگز حاضر نیستند که به هر قیمتی به توافق برسیم بنابراین باید به دنبال توافق خوب باشیم زیرا توافق بد برای ملت ایران قابل پذیرش نیست.
رئیس مرکز بین الملل حزب مؤتلفه اسلامی با بیان اینکه مطابق فرموده مقام معظم رهبری مذاکرات هرگز نباید دو مرحلهای باشد، افزود: توافق باید در یک مرحله انجام شود.
*پایمال نشدن حقوق هستهای جمهوری اسلامی به معنای توافق خوب
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی تصریح کرد: تامین منافع ملی و پایمال نشدن حقوق هستهای جمهوری اسلامی به معنای توافق خوب و منطقی است و تیم مذاکرهکننده باید به این موارد توجه لازم را داشته باشند.
ترقی یادآور شد: آنچه که مسلم بوده این است که حل مناقشات هستهای نمیتواند تنها راه عبور از مشکلات اقتصادی و تحریمها باشد و همان طور که مقام معظم رهبری فرمودهاند؛ اقتصاد مقاومتی راهکار بهبود وضعیت اقتصادی کشور است.
*توافق روشن و شفاف باشد
به گفته وی ما در مذاکرات باید به توافقی برسیم که روشن و شفاف باشد طوری که از کلمات داخل این توافق تفسیرهای گوناگونی صورت نگیرد.
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی بیان کرد: نسخه پیشرفت کشور در جیب غربی ها نیست و بیتردید با اتکا به غرب و توافق هستهای نمیتوان به پیشرفت روزافزون دست یافت.
ترقی یادآور شد: مذاکرات نخستین و آخرین راهکار برای عبور از مشکلات اقتصادی نیست و اگر بخواهیم میتوانیم با اتکا به ظرفیتهای داخلی و توجه ویژه به رهنمودهای مقام معظم رهبری و پیروی از الگوی اقتصاد مقاومتی به قله سعادت و پیشرفت برسیم.
+++
حجتالاسلام علی بنایی:
تولید علم از محورهای اقتصاد مقاومتی است
حجتالاسلام علی بنایی با اشاره به روایاتی که قم در آخرالزمان منشأ تولید و انتشار علوم است، گفت: انتشار علم نیازمند ابزار و لوازمی خواهد بود که باید در بستر مناسب به وجود آید .
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی با بیان اینکه چنانچه بسترهای انتشار علوم فراهم نشوند، به این هدف مهم دست نخواهیم یافت ابراز داشت: کلام ائمه معصومین(ع) در این باره محقق خواهد شد و میدانیم که نقش روشنی در تولید علم خواهد داشت.
وی با بیان اینکه تفاوتی میان علوم انسانی، الهی و طبیعی در اینجا وجود ندارد، گفت: همه علوم دارای رویکردی الهی و توحیدی هستند و قم در این بین نقش بسیار مهمی در انتشار دانش خواهد داشت.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار قم در ادامه خاطرنشان کرد: اگر قم بتواند بسترهای لازم را برای تولید علم فراهم کند و محققانی را گرد هم آورد و اصحاب نشر فرصت کافی برای انتشار کتاب داشته باشند میتواند هر چه زودتر به این مهم دست یابد.
حجتالاسلام بنایی با اشاره به نقش انتشار علوم در اقتصاد شهر قم، تصریح کرد: این امر با دیگر حوزههای اقتصادی تفاوت زیادی دارد زیرا نفس تولید علم، نقش مهمی در اقتصاد خواهد داشت و اگر در حوزه اقتصاد مقاومتی خواهان پیشرفت هستیم، باید به رشد علمی توجه کنیم.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار قم فروش علم و تکنولوژی را یکی از محورهای اصلی رونق اقتصادی دانست و اظهار داشت: اگر قم میخواهد در اقتصاد مقاومتی نقشی اساسی ایفا کند باید به دنبال تولید و انتشار دانش باشد و به این ترتیب علاوه بر تقویت بنیه اقتصادی خود، کشور را هم بهرهمند سازد.
++
بادامچیان با ارزیابی جغرافیای سیاسی رقیب:
نگاه روحانی و اصلاح طلبان به هم ابزاری است
اصلاح طلبان پس از آنکه حسن روحانی رئیس جمهور شد مجدد به بازیابی گفتمان خود پرداختند و امید آنها برای بازگشت به عرصه سیاسی کشور بیش از گذشته شد. هر چند مردم هنوز رفتار انها به خصوص در مجلس ششم و فتنه ۸۸ و فعالیت های ساختارشکنانه انها را از یاد نبرده اند.
به گزارش افکارنیوز ، اصلاح طلبان این روزها همایش هایی را برگزار می کنند و دم از وحدت می زنند اما می بینیم محمد هاشمی حزب مورد علاقه و متبوعش مانند کارگزارا را رها می کند و از سوی دیگر جوانان اصلاح طلب به دنبال تاسیس حزبی مانند ندای ایرانیان می روند که نشان دهنده عمق اختلافا در میان این طیف است.
برای ارزیابی رفتار و وضعیت اصلاح طلبان با دکتر اسدالله بادامچیان نایب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت و گو کردیم. وی معتقد است نگاه اصلاح طلبان به اشخاصی همچون هاشمی رفسنجانی و روحانی و ناطق ابزاری است زیرا منافع خود را دنبال می کنند.
* وضعیت اصلاح طلبان را در شرایط سیاسی کشور چگونه می بینید؟
مسائل اصلاح طلبی و اصلاح طلبان دو بخش است : یکی اشخاص اصلاح طلب و دوم خود جریان اصلاح طلبی. اشخاص اصلاح طلب است که اینها شهروند این کشور بوده و با هر عقیده ای که هستند مثل همه شهروندان دیگر اینها نیز حقوق شهروندی داشته و فعالیت و کار می کنند و تشکیلات ایجاد می کنند و نظام در طول این سالها میدان را برای اصلاح طلبان باز گذاشته و باز هم خواهد گذاشت اما جاهایی که به توطئه و یا تخلفات قانونی می انجامد آنجاست که طبق موازین قانونی برخورد می شود.
* بسیاری از مردم از اصلاح طلبی تعریف درستی نمی دانند، اصلاح طلبان را چه کسانی تشکیل می دهند؟
جریان اصلاح طلبی باقیمانده همه جریاناتی است که بعد از انقلاب در خط امام و ولایت فقیه معتقد نبودند و اگر ولایت فقیه را قبول داشتند به علت این بوده که سیاسی قبول داشته اند نه عقیدتی.
در طیف اصلاح طلبان همه گونه عناصر را می بینیم که از لیبرال ، نهضتی ، مشارکتی ، کارگزاران ، اصحاب فتنه و گروههای دارای مساله درون اصلاح طلبی است که یک جریان تشکیل می دهد.
اصلاح طلبان طیف عقیدتی نیستند زیرا انسجام بر محور عقیده به وجود می آید و به همین علت وقتی کسی ایدئولوژی داشته باشد بر محور این ایدئولوژی ولو سلیقه های مختلف داشته باشند به وحدت می رسد.
در صورتی که اصولگرایان به دلیل اینکه اصول انقلاب اسلامی که یکی از مهمترین اصول آن اصل ولایت فقیه است را قبول دارند ، اختلاف سلیقه ، دیدگاه و منافع تحت الشعاع این اصل ولایت پذیری است و اصل اصولگرایی است و می بینیم به وحدت می رسند اما در اصلاح طلبان به دلیل اینکه اصل کار آنها بر اصول نیست و مبنای آنها منفعت بوده و مبنای آنها بر تفکرات سیاسی مختلف برای هر گروهی است که روزی گروهی دیگر را قبول دارد دچار اختلافات هستند.
پس دلیل این اختلافات مبنایی است و به همین دلیل است که انشعابات زیادی در اصلاح طلبی وجود دارد و می بینیم که از دل اصلاح طلبان این روزها گروههای جدید بیرون می آید.
چون اینها دچار اختلاف در مبانی هستند و محوریت مبنایی ندارند همیشه میان آنها اختلاف است، حتی در درون گروههایی نیز که به ظاهر یک عقیده دارند می بینیم اختلاف وجود دارد زیرا منافع مختلف و در زمانهای مختلف شکل می گیرد به همین دلیل روزی به آیت اله هاشمی رفسنجانی جسارت می کردند و روزی دیگر هاشمی رفسنجانی را جزو اصلاح طلبان می آورند.
روزی به ناطق نوری تندی و اهانت می کردند و روزی دیگر وقتی منفعت آنها ایجاب می کند می خواهند آقای ناطق نوری را جزو اصلاح طلبان بگذارند.
* با وجود اختلافات اصلاح طلبان با یکدیگر پس چرا آنها در برخی انتخابات ها رای آورده اند؟
چند گانگی تفکرات در مسائل مختلف میان اصلاح طلبان باعث شده در میان مردم موقعیتی نداشته باشند اما اینکه اگر روزی رای آورده اند زیرا منافع مردمی را با جو تبلیغاتی مطرح می کنند و گه گاه در زمانای مختلف مردم به به شعارها و نه پشت پرده های آنها توجه کرده و در نتیجه موفقیت های مقطعی به دست می آورند و از این رو از ۹ مجلسی که داشته ایم ۲ مجلس اکثریت برای آنها بوده است و در هر دو مجلس امتحان داده اند که در مبنای چارچوب مبانی و موازین انقلاب، اکثر آنها حرکت نمی کنند هر چند در درون آنها نیز افرادی هستند که فکر می کنند راه صحیح همین است.
مجموعه اصلاح طلبان دارای محوریت مبنایی نیست و در مبانی دارای اختلاف دید فراوان هستند و مساله اساسی آنها حرکت بر مبنای اصول و انجام تکلیف الهی نبوده بلکه منفعت خواهی است. اصلاح طلبان به دلیل اختلافات مبنایی که دارند و تئوری های مختلفی را در مسائل سیاسی اقتصادی مطرح می کنند همیشه در حال اختلاف و درگیری هستند ولو اینکه ظاهرا در یک طیف و غالب و چارچوب نمود وحدت پیدا می کنند.
* چرا اصلاح طلبان همواره در طول سالهای گذشته مورد حمایت استکبار جهانی و به خصوص آمریکایی ها قرار دارند؟
اصلاح طلبان افکاری دارند که با خط اصلی انقلاب فاصله دارد به همین دلیل مورد حمایت بیگانگان قرار دارند و می بینیم که سخنگوی وزارت خارجه به صراحت درخواست آزادی بازی خوردگان فتنه را مطرح می کند و خیلی صریح نام برده و حمایت می کند.
به قول حافظ شیرازی دوش آن سنم چه خوش گفت در مجلس مغان ام/ با کافران چه کارت گر بت نمی پرستی.
چه چیزی همسانی منفعت بین این سران فتنه را با آمریکا یکی می کند؟ اینها اگر خودشان فکر کنند و بخواهند به مبانی عمل کنند کاری نمی کنند که آمریکایی ها از آنها حمایت کند. کما اینکه در طول این سالها آمریکا و استکبار جهانی از جریان مطهری ها و بهشتی ها و مؤتلفه حمایت نکرده بلکه دشمنی هم داشته اند زیرا اینها با هم منفعت مساوی و مسائل موازی ندارند. موضوع و بحث بر سر جبهه حق و باطل است و شاید در زمانهایی در تاریخ اسلام مذاکراتی بین حق و باطل صورت می گیرد اما این به اساس و اصول لطمه ای وارد نمی کند.
به همین دلیل آمریکایی ها و استکبار از اصلاح طلبان حمایت می کنند و قبلا هم هیلاری کلینتون و اوباما و روسای جمهور آمریکا از اصلاح طلبان در ایران حمایت کرده اند.
* تفکر اصلاح طلبی به غرب و به خصوص آمریکایی ها نزدیک است؟
وقتی که آمریکایی ها از اصلاح طلبان حمایت می کنند ملت ما متوجه می شود که علت آن مشکلات تفکری و مواضع و منافع اصلاح طلبان است نه اینکه آمریکایی ها به اصلاح طلبان علاقه مند باشند.
مشکل اصلاح طلبان در اختلاف مبنایی با مبانی انقلاب اسلامی و ملت و خط امام و خط ولایت فقیه، اختلاف در مبانی فقاهتی و اختلاف در اسلام ناب و خالص نبوی، علوی، عاشورایی است.
* آیا اصلاح طلبان با سابقه ای که دارند مورد اقبال مردم قرار می گیرند؟
اصلاح طلبان به دلیل اینکه همپای جریانات خط اصیل انقلاب نیستند روز به روز دچار مشکل می شوند و به همین علت اگر مثلا در سال آینده می خواهند در انتخابات شرکت کنند معلوم است ملت به مورد حمایت شده های آمریکا و استکبار یعنی تحت الحما یت های آمریکا رای نمی دهدو اینها سعی خواهند کرد خود را از این موضوع جدا کنند .وقتی خودشان را جدا کنند مردم به آنها شاید رای بدهند .
* چرا اصلاح طلبان در مقابل حمایت های آمریکایی ها و دشمنان انقلاب از آنها موضع نمی گیرند؟
برخی از اصلاح طلبان تصریح به جدایی ندارند بنابر این مبهم حرف می زنند . مطمئن باشید مردم به مبهم ها رای نمی دهند و در انتخابات آینده برخی ها که حتما می خواهند حضور پیدا کنند از امروز خط خود را جدا می کنند و در این روزها شاهدیم در اصلاح طلبان انشعاب ایجاد شده و گروه های جدید راه می اندازند . برخی اصلاح طلبان به مسیر دیگری می روند و حتی مبینیم از گروههای خود استعفا می دهند و می گویند دیگر ما از اینها نیستیم تا بتوانند در انتخابات رای مردم را جلب کنند.
امیدواریم همه مسئولان و مردم و گروههای سیاسی با متانت و تدبیر و بصیرت راه انقلاب را دنبال کنند و از جناح های مبارزاتی که حق را می پوشاند جلوگیری کنند.
رابطه اصلاح طلبان با دولت چگونه است؟ چرا سیاست اصلاح طلبان در مقابل دولت دو گانه رفتار می کنند و سعی دارند که سبد رای روحانی را به خود نسبت دهند و از سوی دیگر هر کم کاری در دولت که اکثریت مدیران اش اصلاح طلب هستند را پای اصلاح طلبی نمی نویسند؟
اصلاح طلبان اگر خودشان رای داشتند عارف را مجبور نمی کردند که در انتخابات گذشته کناره گیری کند و بعد به اصولگرایی به نام آقای دکتر روحانی رای دهند. انتخاب آنها از دکتر روحانی به دلیل اینکه او عنصر اصلاح طلب است نبوده بلکه اصلاح طلبان فهمیدند کاندیدای آنها رای ندارد واز بین کاندیدای دیگر که شعار اعتدال می دهد حمایت کنند و رای دهند که در دولت او بتوانند موقعیت خاصی پیدا کنند.
نگاه اصلاح طلبان در انتخابات نگاه عقیدتی و ایمانی به روحانی نبوده بلکه ابزاری بود تا بتوانند جایگاه خود را در دولت آینده داشته باشند بعد از انتخابات در دولت آقای روحانی حضور پیدا کردند. اشتباه بزرگ اصلاح طلبان این بود که گفتند آقای روحانی با رای ما رای آورده است، این در صورتی که اینها یک مقدار رای دارند مثلا درصد بالاتر از ۵۰ درصد در رای آقای روحانی مال اینها بوده است و بگویند رای آورده است.
این مانند قضیه خانم راستگو در شهردار شدن آقای قالیباف است.اینکه با رای ایشان آقای قالیباف شهردار شده و حالا خانم راستگو بگوید من قالیباف را شهردار کردم. این یک رای منضم به رای نصف مجموعه بوده است. آن مجموعه رای داده اند. ملت در ۵۰ درصد به روحانی رای دادند و اصلاح طلبان نیز یکی دو درصد رای دادند و آقای روحانی رای آورد و حالا اصلاح طلبان می گویند رای روحانی مال ما بوده است.
آقای روحانی خودش خوب می داند که رای او متعلق به اصلاح طلبان نیست، هر آدم عاقل و فهیمی که در انتخابات بوده می داند که رای روحانی برای اصلاح طلبان نیست ، نگاه اینها به آقای روحانی نگاه اعتقادی نیست ، نگاه اینکه دکتر روحانی را از خود بدانند و تابع آقای روحانی باشند نیست بلکه نگاه ابزاری است.
* یعنی اصلاح طلبان برای اینکه به منافع خود برسند از آقای روحانی و دولت اش سوء استفاده می کنند و فرصت را غنیمت شمرده اند؟
اصلاح طلبان اعتقاد دارند در این مرحله گذار که خودشان موضوع زشت رحم اجاره ای را مطرح کرده اند می گویند در خدمت آقای روحانی هستند تا خودشان سر کار بیایند. دولت آقای روحانی را ابزار سر کار آمدن آینده خودشان می دانند و تا زمانی که احساس کنند که موقعیت ندارند سر کار بیایند در کنار آقای روحانی هستند.
* برای همین این روزها در رسانه های اصلاح طلبان می بینیم که احتمال وحدت با آقای لاریجانی را مطرح می کنند که با او می خواهند وحدت کنند؟
این وحدت که می گوند اعتقادی و بر اساس تکلیف شرعی نیست . این تکلیف سیاسی ، جناحی و منفعتی برای اصلاح طلبلان است از این نوع مطرح کردن وحدت ها برای آنها تا زمانی باقی است که منفعت باقی باشد و به دلیل اینکه منفعت مبنایش در دنیا متفاوت است آنها نیز هر روز منفعت جدیدی را دنبال می کنند.
* آیا طیف دولت و طرفداران آقای روحانی نیز با اصلاح طلبان یکی می شوند؟
دولت آقای روحانی نیز در اصل نگاه ابزاری به اصلاح طلبان دارد و آقای روحانی می داند اگر اصلاح طلبان رای داشتند عارف را کنار نمی برند . آقای روحانی آدم زیرکی است و نگاه او هم به اصلاح طلبان ابزاری است و به نظرم معتقد است حالا که اصلاح طلبان نگاه ابزاری به او دارند چرا با آنها دعوا کند بلکه آنها را به کار گیرد در این نگاه ابزاری اصلاح طلبان و دولتی ها به یکدیگر تا زمانی که این ابزار برای دو طرف مفید باشد یا برای منافع برخی بخش ها مفید باشد ادامه پیدا می کند اما همین که برخی بخش ها منفعت دیگری پیدا کنند آنها دست به جدایی و انشعاب زده و می زنند.
+++
لاله افتخاری:
زبان هنر بهترین اقدام برابر اسلام هراسی است
دکتر لاله افتخاری عضو هیات رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به این مطلب که فیلم "محمد(ص)” به کارگردانی مجید مجیدی بعد از فیلم "محمد رسول الله” به کارگردانی مصطفی عقاد، دومین اثر جهانی است که پیرامون پیامبر اسلام ساخته شده است، گفت: تا کنون فیلم های زیادی برای سایر پیامبران الهی ساخته شده اما فیلم مجیدی دومین اثر سینمایی است که برای پیامبر اسلام ساخته شده است.
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در ادامه با بیان اینکه این فیلم تنها برای ایرانیان ساخته نشده است، عنوان کرد: مخاطبان این فیلم می توانند جمعیت ۸ میلیاردی کل دنیا باشند و قطعا تأثیرات این فیلم برای هر فردی از هر دین و مذهبی خواهدبود.
وی ادامه داد: آماده شدن پروژه فیلم محمد(ص) یکی از بهترین کارهایی بود که در سال اقتصاد و فرهنگ صورت گرفت و در جریان فیلم به خوبی دوره ای از کودکی و نوجوانی حضرت محمد(ص) به تصویر کشیده شده است.
افتخاری افزود: ساخت این فیلم می تواند الگویی برای سایر هنرمندان متعهد کشور باشد که با خلق آثار دینی و مذهبی پاسخی قاطع به تمام کسانی که در راستای اسلام هراسی و توهین به مقدسات اسلام قدم بر می دارند باشد.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: نقش هنرمندان و فیلمسازان در دنیای امروز تأثیرگذاری زیادی دارد لذا هنرمندان کشور ما باید از ظرفیت های موجود جهت تأثیرگذاری بر صحنه جهانی استفاده کرده و با تولید آثار دینی و مذهبی قدمی در زمینه مبارزه با اسلام هراسی بردارند.
+++